világszínvonal

2021.08.15. 17:00

Elkezdődött a KaposFest, egy héten át komolyzene tölti be a város tereit

Egy hét alatt több mint száz hazai és nemzetközi komolyzenész váltja egymást a színpadokon, mert augusztus 13-a és 19-e között ismét a somogyi megyeszékhelyre látogatnak a világ legrangosabb előadóművészei.

K.G.

A KaposFest szombati nyitókoncertje előtt Szita Károly polgármester és Hornyák Balázs, fesztiváligazgató köszöntötte a nézőket. Az egyhetes koncertsorozaton rengeteg visszatérő előadó lép majd színpadra, minden korosztály találhat magának valami különleges programot.

Az idén először a gyerekekre külön gondoltak a szervezők, mert szeretnék kinevelni a jövő közönségét.

A nézőknek köszönheti a fesztivál a hazai és a nemzetközi sikereit, mutatott rá Szita Károly, aki szerint 12 esztendős sikertörténet a KaposFest, és a siker receptjének több összetevője van, az alapítók, a fesztiváligazgatók és a közönség személyében, nekik külön köszönetet mondott a városvezető.

A családias környezetben a művész és a közönsége sokkal közelebb kerülhet egymáshoz, és ez ösztönzően hat a zenészekre, fejtette ki. Hornyák Balázs fesztiváligazgató számára most is az a legfontosabb cél, hogy fejlődhessen a rendezvény. Arra kérte a nézőket, hogy lakják be a város tereit, érezzék otthon magukat a fesztivál koncertjein.

A megnyitó után Bartók Béla Zongoraötös című művét élvezhették az érdeklődők a Szivárvány Kultúrpalotában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában