születésnap

2021.08.09. 09:04

Húszéves a Roxínház, Dés Lászlóval ünnepeltek

Szinte napra pontosan húsz éve, 2001. augusztus 4-én Somogyváron hajolt meg először a közönség előtt a Kaposvári Roxínház társulata. A tagok ehhez a dátumhoz kötik a Roxínház születését. Pénteken megünnepelték a kerek évfordulót.

Turbéki B.

– Azon a napon a Roxínházzal együtt megszületett a Somogyvári Nyári Színház rendezvényünk, ahol 2009-ig minden nyáron egy-egy előadással örvendeztettük meg a kilátogató közönséget. Évről évre többen érkeztek Somogyvárra és 2003-től már dupláztuk a bemutatókat – mesélte a kezdeteket Szabolcsi János, a Roxínház vezetője. 2009-ben megszakadt a rendezvény és 12 év csend következett a Somogyvári Nyári Színház életében. Az idén azonban a pandémia után, újult erővel láttak neki a nyárnak.

– Külön köszönettel tartozunk a somogyvári önkormányzatának, Gyurákovics László polgármesternek és Móring József Attila képviselőnek, aki mint egykori polgármester, segítette a Somogyvári Nyári Színház folyamatos működését – emelte ki Szabolcsi János.

Pénteken, Kupaváron az Anconai szerelmesek előadásra invitálták a közönséget, ami előtt egy összeállítást láthatott a publikum az elmúlt 20 évben játszott előadásaik meghatározó darabjainak betétdalaiból. A vasárnap estét Dés Lászlónak szentelték, aki a társulat meghívására érkezett Kupavárra Legyen úgy! című koncertjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában