programajánló

2021.10.25. 10:40

Csárdáskirálynővel tisztelegnek az Operettkirály előtt

Egy héten át tartó programsorozattal tiszteleg Kálmán Imre születésének 139-ik évfordulója előtt Siófok városa. Színpadra viszik a Csárdáskirálynőt, betekintést nyújtanak zeneműveibe, élete titkaiba, valamint kottákat, relikviákat vonultatnak fel, és a művész életével kapcsolatos helyszíneket járhatnak be a városban a nem csak zene iránt érdeklődők.

Sonline

Fotó: TIBOR KOVACS

Október 25-30. között Kálmán Imre öröksége elevenedik meg Siófokon, ugyanis a zeneszerző születésnapja alkalmából sok érdekes program és előadás várja a látogatókat szülővárosában.

Október 26. és 30. között esténként Operett Expressz kisvonat közlekedik Siófokon, amelyen utazva nem csak a Balaton fővárosát csodálhatják meg az érdeklődők, hanem Kálmán Imre zeneműveket is hallgathatnak.

Hétfőn emléksétával kezdődik a program, majd kiállítás megnyitó és előadások színesítik a rendezvényt. Felcsendülnek Kálmán melódiák az Apáti együttes előadásában, a Spinóza Színház előadásában Kálmán Imre az Operettkirály és a Rátonyi Róbert Színház előadásában a Csárdáskirálynő is megelevenedik a színpadon.

Részletes program:

október 25. (hétfő) 17.15 óra

Kálmán Imre emlékséta

A séta Kálmán Imre életét veszi végig, olyan helyszíneket érintve, amelyek valamilyen téren kapcsolódnak a művészhez. Gyülekező a Víztoronynál, ezt követően Kálmán Imre szobor koszorúzása

október 25. (hétfő) 18.00 óra

Emeleti galéria „Emlékszel még?” kiállítás megnyitó

Családi fotók, kották, relikviák

október 26. (kedd) 19.00 óra

Teátrum Kávéház – Apáti együttes Kálmán melódiák

Az Apáti együttes nem mindennapi élménnyel kedveskedik a közönségnek. Kálmán Imre olyan szép dalait eleveníti fel, amelyek vetekszenek a korabeli amerikai slágerekkel.

október 27. (szerda) 19.00 óra

Teátrum Kávéház – Tehetséggel Sáfárkodók Pásztor Erzsivel

Mivel foglalkozik a művész szabadidejében? Hogyan sáfárkodik a tehetségével? Hogyan él a hétköznapokban? Megtudhatja Sáfár Mónikától, aki talk-showjában művész kollégáit faggatja.

Egy óra zenével, énekkel, hangszerrel, verssel, titkokkal. A vendég Pásztor Erzsi, Kossuth-, Jászai Mari-, Balázs Béla- és Aase-díjas színművésznő, Érdemes művész.

október 28. (csütörtök) 19.00 óra

Teátrum Kávéház – A titokzatos muzsikus – Farkas Pál zenés emlékei vendégművészekkel

Kálmán Imre halhatatlanságának, színes különleges életének, sikereinek titkai. Egy kellemes óra a géniusz életének kevésbé ismert történeteivel, kiváló előadók társaságában, mint Simon Boglárka és Jenei Gábor énekművészek, Zongorán kísér Pánczél Kristóf, az est házigazdája Farkas Pál karmester.

október 29. (péntek) 19.00 óra

Teátrum Kávéház – Spinóza Színház – Kálmán Imre, az operett király

október 30. (szombat) 19.00 óra

Színházterem – Rátonyi Róbert Színház – Csárdáskirálynő

Operett Expressz menetrend: október 26-30. 17.30 és 18.00 óra, Indulási és érkezési helyszín: Siófok, Fő tér, menetidő kb. 20 perc

Büszke a város híres szülöttére

Kálmán Imre 1882. október 24-én született, abban a házban, ahol ma a róla szóló emlékkiállításnak otthont adó Kálmán Imre Emlékház működik. Innen 9 éves korában költözött el a család Budapestre, majd Bécsbe. A II. világháború kitörésekor Imre feleségével és gyermekeivel együtt Zürichbe, majd Párizsba, végül pedig Amerikába menekült. New Yorkból 1949-ben költöztek vissza Párizsba, és a zeneszerző itt is halt meg 1953. október 30-án. Forrás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában