kultúra

2021.11.19. 10:35

A településen élők alkotásaiból nyílt kiállítás

Varga L.

hdrpl

Fotó: V.L.

A településen élők alkotásaiból rendeztek nagyszabású kiállítást Magyaratádon. Az ötletgazda Fischli Mihály, a nyugdíjasklub vezetője volt, a kivitelezésben pedig Kellerné Toldi Andrea, az idén megalakult Magyaratád Közössége Egyesület elnöke – aki egyben a helyi önkormányzat képviselője is –, valamint a helyi kreatív csoport irányítója, Czár Erzsébet vállalt oroszlánrészt. A kiállítás a ’’Magyaratád újraéled” címet kapta, a miértre pedig a szervezők adtak magyarázatot.

– Egykor élénk társasági élet volt a jellemző erre a falura, ez azonban az utóbbi években már egyáltalán nincs így. Sokunknak hiányzik az egykori pezsgés. Már korábban is felvetődött bennünk a hagyományok felelevenítésének és egy tartalmasabb közösségi élet megvalósításának gondolata, ezért is alakítottunk nyugdíjasklubot – avatott be az előzményekbe Fischli Mihály.

– Fontosnak tartottuk, hogy ismét egymásra találjanak az itt élők, erősödjenek a kapcsolatok, amelyekhez az egész települést megmozgató rendezvényekre és tartalmas programokra van szükség – vette át a szót Kellerné Toldi Andrea.

Elmondásuk szerint a lakóhely értékeit, az egykori és a jelenlegi lakosság keze munkáját dicsérő alkotásokat tervezték indulásként bemutatni. A megvalósítás azonban a vírus miatt sokáig csúszott, végül az idén hozzákezdhettek a gyűjtőmunkához. Az eredmény minden várakozásukat felülmúlta: a kiállításhoz majdhogynem szűkösnek bizonyult a művelődési ház, az egy hetes nyitvatartás alatt pedig közel kétszáz látogatót fogadtak. Részt vett a tárlaton Takács János polgármester is, aki bár nem régóta tölti be ezt a tisztséget, de korábban két cikluson át is irányította a települést. – Hatalmas öröm mindannyiunk számára, hogy sor került erre az eseményre. Találó az elnevezése is, mert minden adott ahhoz, hogy újraéledjen a közösségi élet a faluban. A testülettel egységesen kiállunk a jó elképzelések mellett, és a lehetőségeinkhez mérten támogatjuk is azokat. Szeretnénk a pályázati forrásokat is jobban kihasználni, ezért üdvözöltük az egyesület megalakulását is – mondta a polgármester.

Fotó: V. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában