kiállítás

2021.11.08. 17:17

Balatoni tündérország és olasz tájak is megjelennek festményein

Színek az égből címmel nyílt tárlata Vollein Ferenc festőművésznek a kormányhivatal galériájában hétfőn.

Góz Lilla

Huszonkilenc olajfestményét láthatták az érdeklődők a kiállításon, amelyeken megjelennek a balatoni mondavilág alakjai, önarcképe, dél-itáliai tájképek, a magyar történelem eseményei és bibliai jelenetek.

– Közel áll hozzám az olasz festészet, inspirálnak zenei alkotásaik, emellett pedig nagyon fontos számomra a kereszténység, tizenhét évesen tettem látogatást a szentatyánál, éreztem karizmatikus, határtalan, kisugárzó szeretetét és örömömre egy festményem bekerült a vatikáni múzeum és képtár gyűjteményébe – tette hozzá a 22 éves alkotó. A balatonfüredi származású festőművészről édesapja elárulta, fia már óvodásként kiszökött a foglalkozásokról és a karbantartó műhelyében festett.

–Tizenkét éve volt Somogyban kiállítása, Siófokon és nagy örömmel érkezett Kaposvárra, hogy bemutassa a 21. századi naiv festészetet – mondta el Vollein József. Hozzátette: fia az elmúlt 11 év alatt 150 festményéből százat vásárolt meg magán és közgyűjtemény. A kaposvári tárlatot Szemes Péter esztéta nyitotta meg, a festményeket összegyűjtő albumot Zóka Péter művészetfilozófus mutatta be. A kiállítás december nyolcadikáig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában