Dal

2022.01.24. 08:35

Énekóra szólt a nemzeti imánkról

Rendhagyó ének­órával emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról szombaton Kaposváron.

Ma. G.

Az Együd Árpád Kulturális Központban Kerekesné Pytel Anna énektanárnő tartott előadást. Kaposvár díszpolgára a Himnusz keletkezésének előzményeiről beszélt, illetve Kölcsey Ferenc azon gondolatairól, amelyek évszázadokon keresztül bevésődtek minden magyar lelkébe. Kerekesné Pytel Anna bemutatta azokat az eseményeket, írásokat, amelyek segítették a magyar nép öntudatát ébren tartani és a küzdelmekben előre vinni. 


– István király intelmei, Tinódi versei a vitézi tettekről, Zrínyi szózata, Balassi végvári katonákról írt szavai, a kuruc dalok, a Rákóczi nóta mind-mind egy gyöngyszem volt ahhoz az imához, amelyet Kölcsey Ferenc, s majd Erkel Ferenc zenével megerősítve egy közösség, a magyar nemzet himnuszává tette – hangsúlyozta Kerekesné Pytel Anna. A rendhagyó ének­órát vers, valamint a Zenekedvelők Kórusa és a Tüskevári Népdalkör előadása színesítette. A megemlékezés végén a résztvevőkkel közösen elénekelték a Himnuszt. 
Fotó: M. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában