Fotók!

2022.04.11. 16:22

Saját kezűleg készített portékáikat értékesítették

Heteken át szorgoskodtak szabadidejükben a Bárczi Gusztáv iskola óvodásai, iskolásai. Húsvétra különböző mutatós kézműves alkotással készültek, amelyeket bárki megvásárolhat a napokban. Az eladott tárgyakból származó bevétel az oktatási intézmény alapítványának kasszáját gyarapítja.

Góz Lilla

Büszkén mutatták a Bárczi iskola elsősei a maguk készítette húsvéti apróságokat. – Nekem ez az óriástojás a kedvencem – vette kézbe a zöld színű díszt Ságvári Olivér

Pataki Ádám osztálytársa büszkén sorolta a kínálatot. – Ceruzatartó nyuszi, színes tojások, leszúrható tulipánok és tavasztündér, nekem ez kedvencem –  szorongatta a színes papírból készült nyulat. Heteken át alkottak az óvodások, általános és szakiskolások a pedagógusok segítségével, hogy az ünnepekre minél szebb díszek készüljenek. – Édesanyám is itt tanított és mesélte, hogy korábban volt húsvéti vásár a gépészben és arra gondoltam, hogy iskolán belül mi is megvalósíthatnánk – mesélte a kezdeteket Rádics Anett pedagógus. Hozzátette: az alapanyagot az iskola alapítványa biztosította és 23 osztály alkotott például dekupázs technikával faliképeket, ceruzatartókat, díszes tojásokat. 

 

– Mindenki nagyon élvezte az alkotást és az eladást is, folyamatosan fogy a készlet, a befolyt pénzösszeg pedig az alapítvány számlájára kerül, amelyből az osztálykirándulásokat támogatjuk – emelte ki Rádics Anett. Kovács Attila, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ intézményvezető-helyettese hangsúlyozta, a tavaszi vásárt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg. – A koronavírus járványhelyzetben rengeteg programunk elmaradt, a kézműves foglalkozásokat jó lehetőségnek tartottuk, hogy a tanítási órákon túl diákjaink  közösségben lehettek, élményt szereztek és kicsit beszélgetünk velünk az ünnepről – tette hozzá Kovács Attila. Megjegyezte: a hátrányos helyzetű diákoknak a szünidőre egy tartós élelmiszerekből, szalámiból álló csomagokat állítanak össze. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában