Tárlaton

2022.05.23. 15:00

Húsz Rinya menti alkotó mutatta be alkotásait Nagyatádon

Györke József

Fotó: Györke József

Rinya Menti Alkotók Tárlata címmel nyílt kiállítás a Kulturális és Sportközpontban, ami azért is volt különleges élmény a Rinya mentén élő festők számára, mert a nehéz idők után végre ismét bemutathatták alkotásaikat egymásnak. – Eddig a parkok és virágok városaként említették Nagyatádot – mondta Pünkösd Márton, a központ igazgatója. – Mára pedig a megújulás városának titulálják. Jó volna, ha még egy jelzővel illetnék, mégpedig, ha úgy is neveznék, mint a művészetek városa. A húsz festő útkeresésének közös állomása a most megnyílt kiállítás. 

 

Ország László festőművész külön is köszöntötte az első ízben kiállítókat. Többen fotók alapján készítették képeiket vagy használták fantáziájukat, de sokan a természetben megfigyelteket igyekeztek visszaadni a képeken. Ezen kívül találkozhatunk a jövőt előrevetítő digitális alkotásokkal is, s olyannal, amit szinte fotónak nézhetünk. – Érződik a festmények kettőssége – mondta Ország László –, ami a valóságban szép, a képen lehet silány, de ami az életben szürkének tűnik, az a képen lehet akár csodás remekmű is. 

Fotó: Györke J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában