Bemutató

2022.08.05. 10:27

SZOT-üdülőben bonyolódik tovább az anconai szerelem

Akár egy időutazással is felér a kaposvári Roxínház legújabb darabja. Az Anconai szerelmesek 2. egy balatoni SZOT-üdülőbe repíti a nézőket.

Marosi Gábor

A csaknem három órás előadás első főpróbáját csütörtökön este tartották Kaposváron, pénteken pedig a bemutató előtt Somogyváron is elpróbálják.

Az olasz slágerekkel fűszerezett komédia 20 évet ugrott előre az időben. A szereplők közötti kapcsolati háló tovább bonyolódik. Az előadásból kiderül, hogy az olaszok és a magyarok már régről ismerik egymást. Keresztül-kasul rokoni szálak fűzik őket össze, így senkinek sem könnyű párt választani. Eközben Németországban leomlik a berlini fal, Magyarországon pedig kikiáltják a köztársaságot. Az előadásban felcsendülnek újabb slágerek Adriano Celentano-tól, Toto Cotugno-tól és Karel Got-tól is. A darabban több régi szereplő is feltűnik és újak is a színpadra állnak. 

Pintér Kata, a Roxínház rendezője lapunknak elmondta, ebben a darabban a színészeknek sokkal több oldalukat kell megmutatniuk. – Számomra az egy kicsit furcsa volt, hogy a fiatalok nehezen mutatták meg a színpadon azt, amilyenek a valóságban – mondta Pintér Kata. – Lugosi György rendezőtársamnak azonban nagyon sokat köszönhetek, hiszen mindenben segítette a szereplőket. Az még egy kicsit nehezítette a próbafolyamatot, hogy egy hónappal ezelőtt ágynak estem porckorongsérvvel, ezért online, otthonról követtem a próbákat. Az utolsó pillanatra azért összeállt az előadás – tette hozzá a Roxníház rendezője.

Az Anconai szerelmesek a Balatonon című előadást szombaton este mutatják majd be Somogyváron. Szabolcsi János, a Roxínház egyik alapítója elmondta, a társulatnak utoljára 13 évvel ezelőtt volt premierje a Kupavár Nemzeti Emlékhely szabadtéri színpadán. Szabolcsi János hozzátette, nem volt egyszerű az elmúlt néhány hét, mert a próbák mellett fellépései is voltak a társulatnak. – Nem várt nagy sikerrel játsszuk a mai napig is az Anconai szerelemeseket és műsoron is marad, ezért abban bízunk, hogy a sírós-nevetős folytatás is lenyűgözi majd a közönséget – mondta Szabolcsi János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában