Kisasszony-napi búcsú

2022.09.11. 17:27

Harangszenteléssel és koncertekkel búcsúztatták a nyarat

Ünnepeltek a hétvégén a kaposszentjakabi városrész lakói. Vasárnap délelőtt felszentelték a megújult haranglábat, majd ünnepi szentmisén vettek részt. Ezután pedig az egész délutánt átölelő mulatság vette kezdetét.

Gz Lilla

Fotó: Lang R.

Borhi Zsombor, alpolgármester, a városrész képviselője elmondta: évtizedek óta hagyomány a Kisasszony-napi búcsú, ahol a közösségnek kínálnak kikapcsolódást. – A lakók kérésére az önkormányzat csaknem 9 millió forintból újította fel a haranglábat, amelyet most adtunk át és ki kell, hogy emeljem a helyi nyugdíjas egyesületet, amelynek tagjai a rendezvény mozgatórugói – tette hozzá az alpolgármester.

Fotós: Lang R.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere megköszönte azoknak a lakóknak a munkáját, akik régóta a helyi közösség összetartásán dolgoznak. Elismerést vehetett át Bata Zsolt, a városrész közművelődési munkatársa, Zanotta Ilona, a Kaposszentjakabi Nyugdíjas Egyesület egyik vezetője, Szép István és Schmidt Zoltánné, akik sokat tettek a városrészért. – 1980-ban költöztünk Kaposszentjakabra a családdal és nem volt olyan rendezvény, amely szervezésében nem vettem részt, nagy örömmel dolgoztam az itt élőkért – mondta el a 76 éves Schmidt Zoltánné Juliska néni. 

A gyerekeknek vattacukorral, ugráló várral és lufihajtogatással kedveskedtek. – Édesanyám lakik itt és kijöttünk a családdal, kisfiam egy lufi zsiráfot kapott – mondta el Kelemen Beatrix. 

 

A színpadon Szabca, majd a Remetelány és a Túl szexi lány előadója Zoltán Erika lépett fel, aki táncosaival igazi partihangulatot varázsolt Kaposszentjakabra. 
 

Címkék#búcsú

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában