Egészséges új év

2023.01.02. 13:58

Félszázan köszöntötték az újévet gyalogtúrával

Hatodik alkalommal szervezték meg az újévi „kijózanító túrát” a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület elnöke, Szaka Zsolt vezetésével a város természetjárói számára.

Kiss Kálmán

Fotó: Kiss Kálmán

Az igen enyhe, tavaszias, napsütéses időjárás sokakat vonzott a kicsiktől a felnőttekig, szinte minden korosztály képviseltette magát egy kutyussal kiegészülve. A Noszlopy iskola elől remek hangulatban, valóban a tiszta levegőn felfrissülve vágott neki a már összeszokott társaság – ezúttal új tagokkal kiegészülve – a rendhagyó kirándulásnak. A népes csapat a Széchenyi, az Ősz utcán keresztül hagyta el a várost, a Szőlőhegy utca, a Borbarátok útja és a Fenyősor kanyargó hegyi útjain, miközben csodálatos panorámában gyönyörködhettek, hiszen a dombtetőről nemcsak a környék, a víztározóval, hanem a badacsonyi felvidék, valamint a fonyódi helyek is jól láthatók voltak. Az út célállomása a szépen felújított Bájhober-emlékhely felkeresése volt. Az ún. Kocsis-birtokon 1925-ben épített szoborfülkét, amelyben a feltámadt Krisztust ábrázoló szobor és az azt védő kovácsoltvas kapu található, Bájhober Györgyné állíttatta az első világháborúban, 1917. július 4-én, hősi halált halt fia, Bájhober István emlékére, aki a cs. és kir. (császári és királyi 51. gyalogezred népfelkelő katonája volt. Az emlékhelyet 2020-ban dr. Mészáros Géza, Huszár Mihály és Nemes János vezette önkéntes csapat újította fel. Egy rövid pihenő és az újévi koccintás után indult vissza a csapat a napelem-park, az Ihász-kereszt és az Orbán kápolna érintésével a városba. A 8 km-esre tervezett útvonalból, amely csak néhol volt sáros, alapvetően gyalogosan jól járható szakaszokból állt, végül 10 km lett belőle, de senkit sem zavart, hiszen jó társaságban, friss levegőn tölthették a résztvevők a 2023-as év első napját. A folytatást már most mindenki várja. 

A következő gyaloglás a Doni emléktúra lesz a közeljövőben.

Galériát pedig itt nézhetitek meg:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában