Pro Museo-díj

2023.01.29. 14:00

Matucza Ferenc kapta múzeumi díjat

Matucza Ferenc a Rippl-Rónai múzeum grafikusa, kiállítás tervezője kapta idén a Pro Museo-díjat. Az elismerést a Magyar kultúra napja alkalmából Ábrahám Levente igazgatótól vette át hétfőn.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

A díjat a múzeum néhány évvel ezelőtt alapította azért, hogy jutalmazza azt, aki munkájával sokat tett az intézményért. A Pro Museo-díjról, a korábbi évekhez hasonlóan, most is szavazással döntöttek. Matucza Ferenc, vagy ahogyan a munkatársai becézik a Mester, a szavazatok több mint felét, összesen 29 voksot kapott. A méltatásban elhangzott, a grafikus szakember több mint negyven éve dolgozik a múzeumban. A nevéhez fűződik a múzeum külső megjelenése és a kiállítások arculati tervezése is. Matucza Ferenc az elmúlt négy évtizedben több mint 250 kiállítást rendezett be és mintegy 150 kiadványt szerkesztett, állított össze.

A kiállítástervező a díjátadó után elmondta, megtisztelőnek érzi, hogy kollégái – akik közül többen is a barátai – elismerték a munkáját. A negyven év alatt sokakat megtanított a múzeumi szakmára és ő is sokat tanult a fiataloktól – tette hozzá. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában