Egyházzene a javából

2023.04.23. 17:05

A gregorián énekektől a kortárs zenéig szállt a dal

Első alkalommal szervezte meg a Kaposvári Egyházmegye a Szentháromság templomban a tavaszi egyházzenei napot, amelyen mintegy százötven fiatal zenész és énekes érkezett a megye különböző területeiről, de a határon túli Madéfalváról is voltak ifjú énekesek.

Andricz Gabriella

Fotó: Németh Levente

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett esemény elsődleges célja az volt, hogy összehozza a megye fiatalságát, akik a közös énekléssel az egyházzenéhez is közelebb kerülhettek. 

Összejött a vármegye fiatalsága. 
Fotó: Németh Levente 

– Tíz éve adunk elő gregorián énekeket a madéfalvi gyerekekkel, eközben bebizonyosodott, hogy ez a stílus nagyon alkalmas az énekhang fejlesztésére és a hit elmélyítésére – mondta el Ványolós András az erdélyi kórus vezetője. 

Zengett az ének. 
Fotó: Németh Levente

– Mintha egy nagy zenei pünkösdön lettünk volna, ahol az Úristen dícsérete átszőtte a teret – fogalmazott a Németh Norbert, a balatonlellei egyházközség világi elnöke a koncert végén. 

Fotó: Németh Levente 

A zenei és énekegyüttesek előadásait Bogáthy Gábor, a Kaposvári Katolikus Zeneiskola igazgatója, Németh Norbert, és Szili Zoltán a Kaposvári Egyházmegye zenei vezetője és egyben a program főszervezője értékelte a nap végén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában