Fajmegmentés

2023.07.04. 18:36

Jótékonysági koncertet szerveztek az agarak megmentése érdekében

Jótékonysági zenei estet szervezett a Somogy vármegyei Boronka Futura Egyesület Budapesten a MáraiKult Központban bajbajutott agarak javára.

Góz Lilla

Bebesi Erika, az egyesület elnöke elmondta: elkötelezett az állatvédelem mellett, de agártartóként külön szívügye a magyar kutyafajta mentése és támogatása. Idestova egy évtizedes múltra tekint vissza az általa megálmodott és életre hívott Agárkoncertek jótékonysági zenei sorozat. Neves nemzetközi művészeket nyer meg mindig a nemes ügy támogatására, amellyel az Agár Fajtamentés Alapítványt segítik. Két héttel ezelőtt kapta a hírt, hogy Romániában 62 agarat kell rohamtempóban kimenteni altatás elől és a magyarországi Agár Fajtamentésnél elhelyezni.

 A jó cél mellé állt Farkas Gábor Liszt-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia tanszékvezetője, a Tokiói Egyetem professzora, aki csodálatos fortepiano estet adott a budavári kulturális központban. Az est fővédnöke Böröcz László miniszteri biztos volt, aki szintén kötődik az agarakhoz és családjával magánemberként egy nagyméretű kutyakennel beszerzését ajánlották fel. A támogatói jegyek bevételéből pedig egy másik kutyakennelre is futni fogja az Agár Fajtamentés Alapítványnak. A támogatók között a Maison Daphné nemzetközi divatmárka felajánlásaként értékes tombolákat sorsoltak ki. Aki lemaradt volna a zenei élményről bepótolhatja, mivel a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat részeként az egyesület Farkas Gábor művészeti igazgató vezetésével szeptemberben többnapos komolyzenei fesztivált szervez a boronkai kastélyban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában