Indul az évad

2023.08.21. 19:53

A legkisebbeket is a színházba csalogatja a Csiky

A nyári szünet utáni első viszontlátás öröme látszódott a társulati tagok arcán a hétfői évadnyitó társulati ülésen.

Koszorus Rita

Fotó: Muzslay Péter

Fülöp Péter igazgató köszöntötte a társulatot, majd Pintér Rómeó alpolgármester mondta el gondolatait az induló évad kapcsán. Kiemelte: nyáron 8 helyszínen, közel 3 ezren nézték a Csiky 9 előadását. 

Az évadban ennek a látogatószámnak a sokszorosát kívánom és azt, hogy a lehető legjobbat hozzák ki belőle.

-mondta Pintér Rómeó. 
Fülöp Péter igazgató technikai információkat osztott meg a társulattal, majd személyi változásokról számolt be. - Létrejön a fesztivál és rendezvény igazgatóság, amelynek vezetését Szita Melinda látja majd el, mondta a direktor. A társulati ülésen elhangzott Szalai József korábbi szcenikai és műszaki igazgatót Schütz Ádám váltja megbízottként a pozícióban. A színházigazgató elmondta: a Szivárvány Kultúrpalotában több újítást terveznek és nem tettek le azokról a törekvésekről sem, hogy befogadószínházzá fejlesszék. Hozzátette: havonta három könnyed, zenés produkció lesz az évadban a Szivárványban. A Színházhoz tartozó Agóra nagy részét sikerült bérletbe adni a Mathias Corvinus Collegiumnak, amely Kaposváron is elindítja képzéseit. Viszont a civil szervezetek, a Somogy Táncegyüttes és a közművelődési szakemberek is maradnak az épületben. 

Mészáros Tibor művészeti igazgató az új évadban tervezett előadásokról számolt be. Mint mondta, nagy reményekkel várja a Zakariás Zalán rendezte A képzelt beteg előadást, ahogyan a Kamaraszínházba tervezett Csoportterápiát is. De az Ilja Bocsarnikovsz rendezte Sirály című előadás is ígéretes. Mészáros Tibor rendezi az évad végére tervezett Csókos asszonyt, de továbbra is műsoron marad az Apa is. Az ülésen elhangzott: csecsemőszínházi előadás is indul a Csikyben Hupli! néven, és látható lesz a Túl a maszathegyen valamint Sarkadi Kiss János rendezésébe az Aladdin című látványos produkció. A kaposvári élmény ezúttal is útra kel, hiszen Győrbe viszik a Madagaszkárt és a Lázár Ervin program keretében visszatér a Brémai muzsikusok is. 
Az idei évet úgy tervezik a kaposvári színházban, hogy nem lesznek olyan mértékű megszorítások, mint az előző évadban/ s „csökkentett üzemmódra” sem lesz szükség, hangzott el a társulati ülésen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában