Szeretni is tanulnak

2023.08.01. 17:36

A Szülők Háza Fenyvesre hívta nyaralni a gyerekeket

A Szülők Háza Közhasznú Alapítvány ötszáz gyermeket gondoz egész évben, most Balatonfenyvesre az ország különböző pontjairól öt gyermekintézményből érkeztek állami gondoskodásban élő fiatalok az alapítvány jóvoltából. Sokan közülük a tábornak köszönhetően látják először a Balatont.

Turbéki Bernadett

Fotó: FERENC TERNAK

Kállai Oszkár már az első Tegyél jót elnevezésű táborokban is részt vett nyolc évvel ezelőtt. Az akkor kilencéves fiatalember most egy drogprevenciós előadáson vett részt, amely az egészséget központba állító tábor egyik programja volt Balatonfenyvesen. – Fontosnak tartom az egészségközpontúságot, bár úgy vélem, nem egyszerű minden szabályt betartani. Nagyon megdöbbentett például, hogy a nikotin milyen erős függőséget okoz – mondta Oszkár. 

Minden tábornak van egy tematikája. Idén a „Szeress egészségesen!” téma került a középpontba. Különböző egészségmegőrző, a családalapítással kapcsolatos információkat is tartalmazó, valamint ön- és társismerettel kapcsolatos előadásokat hallgathatnak, játékokon, tréningeken vehetnek részt a gyerekek. Emellett a sport is hangsúlyos szerepet kap. 

 

– Az alapítványt Kemény Dénes vízilabda-legenda alapította, s amikor teheti, maga is részt vesz az eseményeken – mondta Regős Judit, a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke. – Idén Antal Simon többszörös válogatott fociedző edz minden nap a gyerekekkel. Jöttek hozzánk önkéntesek, akik Budapestről lehoztak 24 SUP-ot, de egészségtrénerünk is van, csütörtökön pedig megrendezzük a már hagyományos Tegyél Jót Faktort, vagyis a T-Faktort, amire a gyerekek egész héten készülnek és bemutatnak különböző előadásokat, táncműsorokat. 
Regős Judit szerint a táborban a fiataloknak van idejük sokkal intenzívebben együtt lenni, s előkerülnek olyan problémák, kérdések, amelyek megbeszélésére a hétköznapokon kevésbé van idő és lehetőség. 

Az alapítvány célja, hogy a társadalom megtudja, a gyerekotthonban élő gyerekek éppen olyanok, mint a többiek, sokan jók, sokan rosszak, de a társadalmon is múlik, hogy miként fognak tudni boldogulni az életben. 

Nyolcvan gyerek juthatott életre szóló élményekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában