Kiállítás

2023.09.03. 15:30

Várdai kalandozás a festészet birodalmában

Ha kinő, az fix, hogy le is hullik címmel Zsigrai Eszter festőművész kiállítása nyílt meg szombaton a polgármesteri hivatal kiállítótermében.

Harsányi Miklós

A Várdai Művészeti Estek rendezvénysorozat keretében szervezték meg a bemutatót, a programon több mint 30-an vettek részt.

A 26 éves alkotónak ez a harmadik önálló tárlata, s Várdán először mutatkozott be. Az elmúlt bő három évben készült műveket állította ki, s  különböző technikát – többek közt ecoprint, cianotípia  – alkalmaz. Zsigrai Eszter hangsúlyozta: a növények különleges világa, líraisága, finom esztétikuma különösen közel áll hozzá. Ezt a hangulatot igyekszik megjeleníteni, átadni az alkotásain keresztül. S ez olyan téma, ami újabb feldolgozásra, megvalósításra váró gondolatokat ébreszt.

Varga Balázs, a Várdai Ifjúságért és Polgárokért Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket, s Hegyi Csaba, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának egyetemi docense, festőművész nyitotta meg a kiállítást. A tárlat szeptember 22-ig tekinthető meg a polgármesteri hivatal kiállítótermében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában