Prima díj

2023.10.12. 15:31

Megvan, kik kaphatják a somogyí Príma-díjakat

A Somogyi Prima Díjakat az idén is ünnepélyes keretek között adja át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).

Harsányi Miklós

Fotó: Képünk illusztráció!

A három Prima díjon kívül egy közönség díjat is kiosztanak, utóbbira az interneten október 20-tól lehet szavazni. Az elismeréseket október 27-én adják át Kaposváron. 

– Ezzel a díjjal szeretnénk a helyi szellem, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport vármegyei legjobbjait kitüntetni – hangsúlyozta  csütörtöki sajtótájékoztatóján Csizmadia Gábor, a VOSZ somogyi elnöke. – Ők azok, akik megismerhető példaképeivé válhatnak szűkebb hazánk közösségének. A megyei Prima-díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és a szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását. 

A Prima-díj zsűri tagja Csikvár Gábor népzenész, a Somogy Táncegyüttes művészeti titkára, Bögöly Gyula, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Péter Dániel, az OTP Bank kaposvári fiókigazgatója, Tóth Géza színész, rendező és Vörös Péter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kaposvári campusának főigazgatója. 

A 2023-as somogyi jelöltek: 

  • a magyar irodalom kategóriában Csernák Árpád novellista, író, 
  • a magyar zeneművészet kategóriában a Mikrokozmosz Művészeti Alapítvány
  • Vörös András festőművész (magyar képző- és iparművészet), Mészáros János méhész, tanár (magyar népművészet és közművelődés),
  • a magyar oktatás és köznevelés kategóriában Benczéné Csorba Margit tanár, gyógypedagógus, Bogdán Imre tanár, roma gyermekek mentora, 
  • a magyar ismeretterjesztés és média kategóriában M. Schenk Tünde újságíró, szerkesztő, kiadóvezető.

 Idén Boldi szobrászművész stilizált íjászt ábrázoló alkotását is átadják a vármegyei Prima-díjasoknak. A rendezvényt 22 vállalkozás és szervezet támogatta, az ünnepélyes díjátadó gálaestjét október 27-én, pénteken este Kaposváron tartják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában