Boronclassic

2023.12.12. 10:32

Karácsonyi mesevilág elevenedik meg a boronkai kastélyban

Újra benépesül boronkai Széchenyi-Bebesi kastély 2023. december 15-17-e között.

Góz Lilla

A tulajdonosok  a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül három napon át komolyzenei koncertekkel várják nemcsak Marcali-Boronka, de a régió komolyzene iránt érdeklődő közönségét is. 

Az őszi koncertsorozatra a közönség nemcsak a vármegyéből és környező településekről érkezett a fesztiválra, hanem sokan Budapestről és külföldről is. Adventben a kastély parkja és zeneterme karácsonyi mesevilággá alakul. Bebesi Erika szervező, házigazda elmondta: a  nyitóesten, december 15-én a fesztivál visszatérő előadója Medgyesi Zsolt zongoraművész ad koncertet Schuman és Chopin műveiből, amelyet a Donatoni Wind Quintet  fúvósötös különleges előadása követ. 

A fesztivál második napján marcali városi zeneiskola növendékeinek rendhagyó matinékoncertje lesz, amelyet a gyerekek számára karácsonyi zenés foglalkozás követ. A délutáni és esti koncerteken csembalón, viola da gambán, barokk hegedűn és furulyán csendülnek fel a legkiválóbb barokk zeneszerzők művei. A fesztivál zárónapja, december 17-e a Diótörő jegyében telik. Délelőtt a gyermekek vetítésen tekinthetik meg a Magyar Állami Operaháznak, Solymosi Tamás balettigazgató koreográfiáját, majd karácsonyi díszeket készíthetnek és mézeskalácsot díszíthetnek. 

A fesztivált a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar műsora zárja, olyan karácsonyi klasszikusok is elhangzanak, mint Csajkovszkij Diótörő szvitje és Rimszkij-Korszakov Karácsony éjjel című műve.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában