Angyalkák

2023.12.08. 08:52

Karácsonyi tárlaton mutatkozik be az Ügyes kezek szakkör Marcaliban

Múltidéző karácsony címmel nyílt kiállítás szerdán a Marcali Kulturális Korzóban.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

A balatonberényi Ügyes kezek szakkör csaknem húsz alkotója mutatkozik be a tárlaton. – A szakkör tagjai között iparművész, mestercukrász és amatőr alkotó is azon dolgozik, hogy a régi hagyományokat átadják a fiatalabb generációnak – mondta el Kutor Veronika, a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője. A tárlaton csuhéból készült betlehem, cukormázzal művészien dekorált mézeskalácsok, horgolt karácsonyi díszek, valamint textilből, rézből hajlított fenyőfák is láthatók. Megjegyezte: a szakkör 2018-ban alakult újjá Barjákné Martin Judit, a helyi művelődési ház vezetőjének koordinálásával. A tárlat január 19-éig látható. 

 

Az adventi időszakban több programot is szervez a kulturális központ. Több éve már, hogy a helyi intézmények termékekkel, műsorral mutatkozhatnak be az adventi vásáron. Idén 17 üzlet jelentkezett kirakatversenyükre. Az ünnepi díszbe öltözött boltokat a zsűri a jövő héten járja végig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában