Advent

2023.12.03. 19:00

Kinyitottak az adventi vásárok és vármegyeszerte felkapcsolták az ünnepi fényeket

Advent első vasárnapján megkezdődött a karácsony előtti várakozás időszaka.

Góz Lilla

 Már szombaton több kézműves kinyitotta faházát, hogy szebbnél szebb portékáit kínálja. Az ünnepi kerámiák mellett forró kürtöskalács és forralt bor illat csalogatta a Kossuth térre a kaposváriakat. Szaloncukorból is bőséges választék várta a városlakókat. - Több mint tíz éve mindig itt vagyunk az adventi vásárban szaloncukorral, kimért édességekkel, a legjobban a legolcsóbb fogy, de szerintem a vadász a legfinomabb ízű — mondta el Pelcz Zoltán. Tőle nem messze méhviasz gyertyákat, kézműves szappanokat és gyógynövénnyel ízesitett mézeket kínált Bodó Jánosné.- A gyertyák formáját is szinte mindent mi készítjük és december 23-áig itt leszünk -mondta el a termelő.

Szombaton megnyitott a balatonlellei Karácsony Park! A barátságtalan időjárás ellenére sokan látogattak el ide, hogy az ünnepi fényeket megcsodálják. 

Érkeztek látogatók  még Kecskemétről is. Január 6-áig minden adventi hétvége szombatján, illetve az utolsón pénteken, karácsonyi vásárral és programokkal várja az érdeklődőket a Balatonlellei Városszépítő Egylet, a helyi önkormányzat és a művelődési ház. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában