Zene egy kis humorral

2024.01.27. 07:00

Chopin-est a szerelmek és zenészek sorában

Az elmúlt években nemcsak a Bartók Rádió hallgatói, s élő televíziós közvetítések nézői kedvelték és szerették meg Bősze Ádámot, hanem a koncertlátogató közönség is.

Lőrincz Sándor

A KaposFest publikuma ugyancsak szívébe zárta a különleges intellektusú zenetörténészt. A zenei ismeretterjesztés misszionáriusa páratlan humorral van jelen mindenütt. Erről tavaly decemberben a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium rendhagyó énekóráján mintegy 600 diák is megbizonyosodhatott. 

Bősze Ádám nevéhez kötődik a Nagy zenészek, nagy szerelmek című sorozat – könyvet is jegyez e címen –, amelyben Kaposváron egyelőre Liszt, Puccini, illetve Mozart volt a főszereplő. Február 22-én 19 órakor viszont a lengyel származású zeneszerző és zongoravirtuóz, Chopin művészetére irányul a fény a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola dísztermében, ahol ismerősként köszöntheti a publikum. A szórakoztató zenetörténeti est különlegessége, hogy hangfelvételek helyett ezúttal tehetséges fiatalok élő zongorajátéka illusztrálja majd az élvezetes előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában