Kiállítás

2024.01.22. 18:50

Ég és föld között: különleges tárlat nyílt a kormányhivatalban

Életfa-Ég és Föld összeér címmel nyílt tárlata tárlat Szekeres Erzsébetnek. A Magyar örökség-díjas textilművész félszáz alkotását tekinthették meg az érdeklődők a Somogy Vármegyei Kormányhivatal galériájában.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

Fém-selyem szálakkal, gyöngyökkel átszőtt textil alkotásai mellett grafikáit is megcsodálhatták. Készített bábokat is és bélyegtervezőként is ismerik Szekeres Erzsébet, akinek eredeti szakmája mezőgazdasági mérnök, önerőből képezte magát iparművésszé. Lőrincz Sándor, a galéria vezetője elmondta: az alkotásokat az életfa szimbólum köti össze színes formagazdagsággal. Megjelennek az ősi jelképrendszerek alkotásain, amelyek révén szakrális, liturgikus térré változott a galériát. 

- A művésznő egy komoly műtéten esett át és rehabilitációját tölti, a kormányhivatal galériájában másodszor szerepelnek művei és ez a hetedik kaposvári tárlata - emelte ki Lőrincz Sándor. Hozzátette azt is, hogy a galéria missziója, hogy havonta jeles művészek tárlatát mutassák be a somogyiaknak. A tárlat hétköznaponként február 21-éig térítésmentesen látogatható. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában