Új életre kelti a betont

2024.01.15. 13:56

Fábry Sándor is megnézte a betonnal festő kaposvári művész munkáit

Megnyílt a kaposvári származású Göncz Dalma galériája Budapesten. A betonra festő művész legújabb alkotásaira nagyon sokan voltak kíváncsiak.

Koszorus Rita

Az átlagos hazai kiállításmegnyitóktól merőben eltérő, látványos performansszal érkezett meg a GOENTZ Atelier megnyitójára annak tulajdonosa és egyben első kiállításanyagának alkotója, Göncz Dalma. 

A művész meghökkentő és magával ragadó alkotásokkal készült a megnyitóra. A tárlatot és a galériát Gulyás Gábor filozófus-esztéta, a Műcsarnok korábbi igazgatója és a Velencei Biennálé volt kormánybiztosa és Kacsuk Péter, az MTA professzora, műgyűjtő nyitották meg. – Remélem minden kedves érdeklődőnek különleges élmény volt a rendezvény, nagyon örültem, hogy a művészeti életben magasan jegyzett személyiségek is részt vettek és nagy megtiszteltetés, hogy a honi művészvilág szakmailag elismert emberei vállalták a nyitóbeszédeket. Elmondták, hogy Magyarországon ritkán mutatnak be műalkotásokat ilyen minőségben, aminek nagyon örültem, mondta megkeresésünkre Göncz Dalma.

Fotó: Luthár Kristóf

A kaposvári alkotó igazi maximalistának tartja magát: semmit nem szeret félvállról venni. Azt vallja; amin éppen dolgozik, az vagy tökéletes legyen, vagy inkább ne legyen. Mindent folyamatot szeret maga felügyelni, s ez így volt a galéria kialakítása során is. – Szerencsére olyan emberekkel hozott össze a sors az elmúlt időszakban, akik gördülékennyé tették a GOENTZ Atelier megszületését Budapest belvárosának központjában, a Zrínyi utcában. A hely teljesen az én világomat tükrözi, hihetetlen inspirációt nyújt már a puszta léte is, szeretném, hogy rajtam kívül másnak is hasonló örömöt okozzon. - mondta a művész.

Fotó: Luthár Kristóf

Rövid idő alatt készült el a galéria, ahol most már bárki megtalálhatja a betonra is festő kaposvári származású művész alkotásait és őt magát is. – Büszke vagyok a kaposvári gyökereimre, ezért amikor csak lehet helyi kapcsolatokra támaszkodom, így a GOENTZ Atelier megszületése és nyitórendezvénye is szorosan kaposvári szakemberekhez kötődik. - tette hozzá Göncz Dalma.

Fotó: Luthár Kristóf

Az alkotó nem titkolt célja a „GOENTZ Atelier” megnyitásával, hogy más alkotóknak is teret adjon idővel. Ezért sem a saját neve alatt nyitotta meg a galériát, amely megnyitójára többszázan - köztük az egyébként visszavonultan élő Fábry Sándor is - mentek el.

Fotó: Luthár Kristóf

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában