Elismerés

2024.01.23. 11:27

Minősített könyvtári cím a bibliotékának

Góz Lilla

Minősített Könyvtár címet érdemelt ki a kaposvári Takáts Gyula Könyvtár. Az elismerést hétfőn délután vette át Rázsits Veronika igazgató és Pintér Rómeó alpolgármester Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkártól Pannonhalmán. A díj elismeri a magas színvonalú szakmai munkát, a könyvtári minőségirányítás módszereinek hatékony alkalmazásának és a könyvtárhasználati jog érvényesítésének terén. Rázsits Veronika kiemelte, hogy a könyvtárban évek óta, módszeresen felépített szakmai terv szerinti magas színvonalú munkát végeznek. Szolgáltatásaikat a könyvtárhasználói elégedettségmérések eredményei alapján, a könyvtári minőségirányítás módszereinek folyamatos alkalmazásával működtetik. 

A Minősített Könyvtár címet öt évre kaphatja meg az intézmény, amelyet aztán szükséges megújítani. A Takáts Gyula Könyvtárban több innovatív ötletet építettek be a mindennapokba. 2022-ben 0–24 órás könyvautomatát állítottak üzembe. Társasjáték-kölcsönzést is elindítottak, valamint a koronavírus-járvány alatt házhoz vitték az olvasmányokat.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában