Nemzetközi Könyvajándék Nap

2024.02.20. 11:06

Könyvcsere a barcsi iskolában

Világszerte február 14-én ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot, ebből az alkalomból rendezte meg a barcsi Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola a könyvcsere programot.

Góz Lilla

 Az oktatási intézmény vezetősége fontosnak tartja a gyermekek olvasóvá nevelését, így a kezdeményezés célja az olvasás népszerűsítése, megszerettetése, valamint növelni a gyerekek hozzáférési lehetőségét a könyvekhez, illetve szorosabbá tenni a diákok és a könyvek barátságát. Minden gyermek, aki vitt egy könyvet a programra, választhatott is egyet helyette. A behozott alkotásokért minden diák kapott egy könyvcserére jogosító jegyet, amivel azt el tudta cserélni. Ha több gyermek szerette volna ugyanazt választani, kő-papír-olló játékkal döntötték el, hogy ki viheti haza. A diákok egymásnak tartottak rögtönzött ajánlót az általuk hozott és olvasott művekről, mellyel társaik kedvét is felkeltették. Mind az alsósok, mind a felsősök nagyon lelkesen vettek részt a programon, így a szervezők a jövőben is szeretnék ezt folytatni, ezzel is új hagyományt teremtve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában