Farsang

2024.02.15. 07:30

Téltemetésen égtek el a rossz emlékek rajzai

Téltemetéssel egybekötött kiszebáb égetéssel köszöntötték a közelgő tavaszt a Mikei Mesevár Óvodában.

Kovács Gábor László

 A szülők reggel feldíszítették az udvart, majd zeneszó fogadta az érkező gyerekeket. A gyerekeket már napokkal korábban arra kérte az óvónő, hogy rajzolják le a rossz élményeiket, ezeket a rajzokat összegyűjtötték, és betették a kiszebáb zsebébe, hogy azt is lehamvasszák. A szülők zajkeltő eszközöket kaptak, fedőt, cintányért, kereplőt. Közösen elindultak az iskola élé, kicsalogatták az iskolásokat az épületből, majd felvonulást tartottak a polgármesteri hivatalhoz. Az önkormányzat dolgozói kijöttek a hozzájuk. 

Visszatérve az óvodához közös tánc után tavaszváró dalokat énekeltek, majd a kadarkúti önkormányzati tűzoltók jelenlétében meggyújtották a máglyát. Végül süteménnyel zárták az ünnepséget, melyen a Máltai Szeretetszolgálat dolgozói és a szülők is rést vettek. A mikei óvodába jelenleg 27 gyermek jár, és több mint a felük hátrányos helyzetű, mondta Hardiné Csutorás Györgyi óvodavezető.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában