Portré

2024.03.30. 07:00

Álomszerepben bizonyíthat Orlik István

Szinte minden nap színpadra áll valahol Orlik István kaposvári előadó. Van olyan nap, hogy három előadásban is helyt kell állnia. Jelenleg Kaposváron a Roxínházban, Bikalon egy élménybirtokon játszik, és saját önálló produkcióival is járja a településeket.

Marosi Gábor

Orlik István

Somogyban, Tolnában és Baranyában lép fel a legtöbbször, de alkalmanként más vármegyékben is „vendégszerepel”. Csak márciusban 32 előadáson kell bizonyítania gyerekeknek és felnőtteknek szóló önálló esteken és társulati bemutatókon. Tárulj, Szezám! előadásában Disney-dalokból rakott össze mesekomédiát, legújabb produkciójában, a Tücsökzenében pedig tavaszi hangulatú dalok csendülnek fel. 
– Az előadások többsége Bikalhoz kötődik, ott már 2017 óta játszom az Ágens Társulatban – mondta Orlik István. – Ott született meg az Apuzárási pánik című előadás, mely humorral mutatja be az apaság történéseit. Korábban szerepeltem a Csiky Gergely Színházban is, főleg zenés darabokban. Feltűntem a Jézus Krisztus Szupersztárban, az Egerekben és a Vörös és feketében is. A Roxínházban 2016 óta láthat a közönség. A Hotel Mentholban debütáltam, aztán évről évre jöttek a kisebb-nagyobb szerepek. Jelenleg – és erre nagyon büszke vagyok – a János vitézben alakítom a főszereplőt, Kukorica Jancsit. 

– Számomra egy álomszerep, amit korábban Fedák Sári, Varga Miklós és Dolhai Attila is eljátszott. Azt gondolom, hogy ezzel a szereppel a Roxínház is értékeli azt, amit csinálok – emelte ki. 
Orlik István mindig kellő alázattal áll a színpadra és nem szeretné, ha rutinná válna egy-egy szerep. – Dolgozom is rajta, hogy mindig valami újat tudjak nyújtani a közönségnek és kihozzak magamból másfajta érzéseket – hangsúlyozta. – Az utóbbi hetekben nagyon sok szeretetet kaptam az emberektől, ami azt jelenti, hogy megérintette őket a játékom és az előadás. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában