Művészet

2024.03.27. 11:28

Megható portrék az idősotthonban

Különleges fényképek díszítik az egyik kaposvári idősotthon folyosójának falát. A Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium diákjai a bentlakók életét örökítették meg fényképezőjükkel, a lelkes diákcsapat másik fele absztrakt mintákkal pingálta ki a falakat.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Izgatottan keresték a folyosón portréikat az idősek hétfőn délelőtt. Hernádi Józsefről több fotó is készült. 

– Jöttek a lányok utánam, és nagyon örültem, hogy lefotóztak – mesélte a 82 éves férfi, aki másfél éve él az egykori ruhagyárból kialakított otthonban. Máté Sándorné tolókocsiban, gondozója segítségével találta meg a róla készült képeket. 

– Nagyon jól sikerült képek, nem beállítottak, hanem egy adott pillanatot, életképet örökítettek meg. Budai Hanna néhány hónappal ezelőtt több iskolatársával együtt költözött be órákra az idősotthonba a fotózáshoz. 

– Megpróbáltunk belelátni a mindennapjaikba, emlékeket gyűjteni nekik, nagyon kedvesek voltak velünk – emlékezett vissza a 11. osztályos gimnazista. Több iskolatársa először járt idősotthonban, és nagy élmény volt számukra a közös munka. A felvételeken megjelenik, hogy mit szeretnek szabadidejükben az idősek csinálni. Van, aki fest, más varr, de sokan a napfürdőt is élvezik egy kényelmes padon ülve. 

Magyar Kinga Lilla 10. osztályos grafikus gimnazista a folyosókat díszítette ki társaival. – Egyszerű mintákat vázoltunk fel, nagyon pontos, precíz munkát kellett végeznünk, hogy szép legyen a kivitelezés – mesélte a tanuló. A munka közös ünnepléssel zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában