piaci körkép

2021.05.14. 13:32

Eper és hagyma illat közepette csodáltuk meg a kézműves söröket

Egymást érték a vásárlók pénteken reggel a Kaposvári Nagypiacon, nemcsak a csarnokban, de a szabadtéri árusoknál is nagy volt a forgalom.

Marosi Gábor

Nekünk is kerülgetni kellett a vásárlókat, hogy odaférjünk a termékekhez. A portékák között bőven volt választék: a megannyi zöldség és gyümölcs illatát pedig még a szájmaszk alatt is jól lehetett érezni. A legtöbb vásárló kosarából kikandikáltak a hatalmasra fejlődött piros eperszemek, a friss zöldhagyma csomók és az óriási levelű zöld saláta fejek, de paradicsomot, paprikát és ropogós kenyeret is többen vettek.

Szinte lehetetlen volt nem észrevenni a fekete üveges sörök mellett. A különböző kiszerelésű üvegekben pusztaszemesi kézműves finomságokat töltöttek. Az ínyenc vásárlók láger, angol vörös ale, kávébabos búza és birskörte különlegességek közül válogathattak. Pető Csaba először kínálta az alkoholos italokat a kaposvári piacon. A legtöbben csak érdeklődtek a sörök iránt, elvétve azonban vásároltak is a somogyi „folyékony kenyérből”.

 

Az asszonyok leginkább a hétvégi ebéd alapanyagait keresték a piacon. A hagyma, a krumpli és más zöldségek mellett, tojást, valamint húst is pakoltak a fonott kosarakba. Sokan már a következő hónapokra is gondoltak, ezért különféle paprika és paradicsom palántát is vásároltak, hogy majd otthon elültethessék a kertben. Volt olyan árus, aki kilenc órára mind az ötven láda mezőcsokonyai epret eladta, ezért bőven maradt ideje, hogy körbejárja a többi kofát és szemügyre vegye a portékákat és az árakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!