Sportfesztivál

2017.07.08. 21:37

Eredményes volt a kaposvári sportfesztivál

Véget ért a 13. Intersport Ifjúsági Sportfesztivál, melyen négy sportágban, közel ötezer fiatal lépett pályára. Somogy megyét tizenkét labdarúgó-, öt kosárlabda-, négy kézilabda- és két röplabdacsapat számos korosztálya képviselte.

Klein Péter Nándor

A kézilabdásoknál a pénteki döntőben a Satelit SE Somogytarnóca U16-os fiúcsapata igen harcos mérkőzésen szerezte meg az aranyérmet a hongkongi Po Leung Kuk Yao Ling Sun College ellen, ezzel megvédte bajnoki címét. A Csurgói KK „A” csapata az U14-es korosztályban bronzéremig jutott.

Röplabdában idén egyik csapat számára sem jött össze az éremszerzés. A Kaposvári Röplabda Akadémia (RÖAK) fiúcsapatai a tabella végén zártak, míg a lányok a középmezőnyben. A kaposvári, a francia Saint-Sebastian-sur-Loire-i és a német glindei sportolókból összeállt lányoknak sem termett sok babér, de üde színfoltjai voltak a fesztiválnak, s végig lelkesen és sportszerűen küzdöttek.

A kosarasoknál az U10-es és az U16-os korosztályban induló Gyakorló Csibék arany-, míg az U12-esek ezüstéremnek örülhettek. Az U18-as lányoknál a bronzmeccsen a kaposvári Mágusok csaptak össze a Gyakorlós Csibékkel, utóbbiaké lett a bronzérem. A fiúknál a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola (KASI) U12-es korosztálya ezüstérmet szerzett, akárcsak a Kaposvári KK U16-os csapata. A legmagasabb, U18-as korosztályban a Kaposvári KK magabiztos sikert aratott a döntőben.

A labdarúgóknál két napon keresztül zajlottak a döntő küzdelmek a Rákóczi-stadionban. Pénteken a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U12-es korosztálya szerzett bronz-, míg az U14-es lányok ezüstérmet. Szombaton az U15-os korosztályban izgalmas mérkőzésen nyert a Bene Akadémia együttese, míg a tizenhét évesek büntetetőkkel maradtak alul Richter Sándor tanítványai. A legnagyobb fesztiválozó korosztálynál a Toponár SE sima vereséget szenvedett a fináléban a szlovák Nyitrától.

– A legfontosabb pozitívum, amit kiemelnék, hogy rekordot döntött a külföldről érkező sportolók létszáma – kezdte a rendezvény értékelését Horváth Katalin, az Ifjúsági Sportfesztivál főszervezője. – Ezáltal a kisebb sportágaink létszáma is megnövekedett, ami fontos, hiszen eddig kicsit háttérbe szorultak a labdarúgás mögött. Röplabdában idén kevesebb együttes nevezett, de a tornagyőztes hollandok kiemelték, hogy remekül beleillett a felkészülésükbe a fesztivál. A külföldi bíróktól is sok pozitív visszajelzést kapunk. Az egyik lengyel kosárlabda játékvezető, aki számos nemzetközi tornára jár, a skandináv országoktól kezdve a mediterrán térségig, elmondta, ilyen jól szervezett és remek hangulatú tornán még nem vezetett mérkőzést. Nekünk ez a legjobb visszajelzés, hogy más nemzetközi tornával összehasonlítva minket emelnek ki.

A szokásoknak megfelelően pénteken a Kossuth-téren felállított fesztiválfaluban egy közös ünnepléssel zárták Közép-Európa legnagyobb ifjúsági sportfesztiválját.

– A záróbuli remekül sikerült, a levegő is felfrissült előtte, ami jól jött az egész heti meleg után – mondta Horváth Katalin. – Remek volt a hangulat, sokan már érmekkel a nyakukban érkeztek. A legkisebbektől a legnagyobbakon át a játékvezetőkig együtt ünnepeltek a téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában