Motokrossz

2017.09.27. 13:32

Benépesül a zselickislaki katlan

Idén ősszel is felbőgnek a motorok a zselickislaki sportcentrumban. A VI. Hegylakó kupa nemzetközi motokrossz-versenyen a hazai mezőny mellett a környező országok képviseletében is várnak indulókat a szervezők.

Kun Z.

 – A sok pozitív visszajelzés nyomán folytatjuk a Hegylakó kupák sorozatát – mondta a lapunknak idősebb Németh Kornél a rendezők képviseletében. – Idei versenyünkön is valamennyi korosztály képviselője nyeregbe pattanhat, hogy eldöntsék ki a legjobb a zselickislaki katlanban. A fiatalabbak az 50, 65, és 85 köbcentiméteres motorokkal, míg az idősebbek az amatőr MX1 (450 ccm-ig ) és MX2 (250 ccm-ig) kategóriákban mérik össze tudásukat.

A junior korosztály bajnokságában ez lesz az utolsó forduló. Igazán izgalmas csatákra van kilátás, lévén, hogy itt lesz a bajnokavatás. Új klubunk, a Danuvia 125 Sport és Közösségfejlesztő Egyesület növendékei közül az 50 ccm-es automata kategóriában induló Toldi Ádám aranyesélyes, míg az 65 ccm-eseknél Zanócz Noeltől várható jó eredmény. Klubtársa, az MX2-ben a juniorok közt induló Sütő Milán is jó esélyekkel rajtol. MX2-ben Kis-Tóth Bencének szurkolhatunk. A szenior kategóriában régi versenyzőtársam, a többszörös bajnok Závodni István száll nyeregbe, mellette id. Toldi Ádám és Törekes Tamás képviseli új egyesületünket. A fő attrakció a Hegylakó kupa lesz, melyet 30 plusz 30 perces időtartamú. Az első 30 perc után percenként kiesik az utolsó helyezett krosszos, így egy óra elteltével avatunk győztest.

A program október 1-én, vasárnap 9 órakor kezdődik a zselickislaki pályán, a Hegylakó kupa második fordulóját október 28-án szombaton rendezik.

Íme a korábbi versenyen készült videónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában