Videó!

2017.09.07. 19:34

A hetedik futamot rendezték a földvári vb-n

A délelőtti kényszerpihenő után egy futamot csütörtökön is rendeztek a balatonföldvári finndingi vitorlás világbajnokságon. Berecz Zsombor a második helyen végzett.

Kun Zoltán

A tervezett kettő helyett csak egy futamot sikerült megrendezni a balatonföldvári vitorlázó világbajnokság csütörtöki versenynapján. Délelőtt nem volt megfelelő szél, ezért a versenybizottság a halasztás mellett döntött, így a mezőny a parton várta, hogy megérkezzen az előrejelzés szerint ígért szél. Közben olyan kedves pillanatokra is volt idő, hogy hetvenedik születésnapján köszöntsék a viadalon aktívan részt vevő Gerardo Seeligert, a Nemzetközi Finn Osztályszövetség tiszteletbeli elnökét.

Amíg a parton a Somogy megye felett elvonuló Dél-nyugati irányú csapadékdús frontról érkező radarképeket figyelték a mezőny arra várt, hogy délután megérkezzen az a szél, amelyben aztán futamot is indíthatnak a rendezők. Ez a perc négy órakor jött el, akkor szállt ismét vízre a száztizenhárom hajó. Végül délnyugati irányú stabilnak ígérkező széllel számolhattak a vb résztvevői. A hetedik futamot nem sikerült elsőre elindítani. A komplett mezőnyt visszarendelték a rajtvonalra. A második indulás már tisztán sikerült. A bal oldalon helyezkedők jártak jobban, Berecz Zsombor pedig a hatodik helyen vette az első bóját. A folytatás is kitűnően sikerült, hiszen végül a második helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában