Röplabda NB I., nők

2017.10.13. 23:41

Lenullázták a Testnevelési Egyetem csapatát

Roppant magabiztosan kezdte az új idényt az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapata. A vendég fővárosiak az első és a harmadik játékrészben ki sem tudtak jönni a tízből, s a második szettben is csupán 12 pontig jutott a Testnevelési Egyetem SE egylete.

Fenyő Gábor

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–Bp. Testnevelési Egyetem SE 3–0 (9, 12, 10)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 200 néző. V.: Halász E., Soltész.

Előre borítékolható volt, hogy a bajnoki nyitányon a nem igazán acélos Bp. Testnevelési Egyetem SE csapata nem okoz gondot a nyáron alaposan megerősített házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese számára.

 

A hat új igazolás közül öt mindjárt a kezdőcsapatban kapott helyet. A feladó Lutter Liza jól mozgatta a társaságot, a visszatért Harmath Zsófia a válogatott Leidgeb Noémivel egyetemben a hálónál jeleskedett, a nehéztüzérséget pedig az Újpestről érkezett Háfra Dominika és a szerb légiós Nevena Iricanin testesítette meg a brazil Debora Ribeiro Araujóval karöltve, míg Csitári Virág jó szokásához híven a liberó szerepkörében tüsténkedett.

A kaposvári egylet láthatóan nagyon felkészült a bajnoki rajtra; a nyitójátszmában csupán kilenc pontot engedélyezett fővárosi ellenfelének. A folytatásban sem változott a játék képe, miközben Zarka Péter mester egymás után küldte be a pályára a többieket, így Fábián Fannyt, Kocsi Alízt, Horváth Alexandrát, Szívós Ildikót és Kanizsai Dorottyát. Egyedül csak a sérüléssel bajlódó csapatkapitány, Sitkey Mariann nem lépett pályára a mindössze 54 percig tartó idénynyitón.

A reményeink szerint a folytatás is hasonlóan alakul: a jövő héten kedden Budaörsön szólítják majd pályára az együttest a Magyar Kupa keretében, a visszavágót pedig bő egy héttel később rendezik majd.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Lutter L. (1), Iricanin (10), Harmath (8), Háfra (14), Araujo (14), Leidgeb (6). Csere: Csitári V. (liberó), Fábián F. (–), Kocsi (1), Horváth A. (–), Szívós I. (3), Kanizsai (2). Vezetőedző: Zarka Péter.

Bp. Testnevelési Egyetem SE: Németh J. (–), Zgyerka-Édes (4), Czakó (–), Imreh (3), Csengeri G. (3), Villám (7). Csere: Dobrovits (liberó), Mocsári (liberó), Poór (2), Kolada (–), Balabás (–), Horváth R. (–), Verebes (1). Vezetőedző: Herczeg Gyöngyi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában