Kézilabda NB I., nők

2017.10.06. 12:40

Rangadót vív a Siófok KC az Érd csapatával

A válogatott szünet után komoly, nagy téttel bíró rangadót vív a Siófok, mely a legutóbbi szezon bronzérmesét, az Érdet fogadja szombaton 18.15 órakor a Beszédes iskola csarnokában. Az összecsapást az M4 sport élőben közvetít.

A találkozó azon bajnokik egyike, mely döntő lehet a végeredmény szempontjából, hiszen a Győr kiemelkedik a mezőnyből, a mögötte levő helyezésekről pedig az FTC, az ÉRD, a Dunaújváros, illetve a Siófok egymás elleni mérkőzéseinek eredményei dönthetnek. Egy esetleges nagy aranyú, sikerrel a balatoniak nagy lépést tehetnek a bajnoki érem irányába. Mindez persze az érdiekre is érvényes, akiknek már a legutóbbi szezonban sem volt rossz csapatuk, ám azt még tovább fejlesztették francia (Lassource, Foggea) és svéd (Roberts) válogatottakkal, sőt Gávai mellett egy magyar válogatott is érkezett Tóth Gabriella személyében.

Nem rossz névsor, ám siófoki oldalon sem gyengébb a játékoskeret. Lars Rasmussen edző dolgát ellenben alaposan megnehezíti a mezőnyjátékosok közül Nze Minko, Damnjanovics, Erdősi, Ferenczy sérülése. A tizenhat napos bajnoki szünet kétségtelenül abból a szempontból jót tett, hogy az említettek közelebb kerültek a felépüléshez. Az érdihez hasonló rangadókon nagyon fontos lenne, hogy mindenkire számíthasson a vezetőedző.

Két hasonló képességű együttes csatájában döntő lehet, melyikük tud komplettebb csapattal kiállni, válogatottjai milyen állapotban tértek vissza – Érdről tízen, Siófokról hatan – a klubjukhoz, de a akár a hazai pálya is fontos tényező lehet. Az aprónak tűnő dolgok is nagy jelentőséggel bírhatnak, hisezn rangadót játszik a két együttes.

Ráadásul lenne miért visszavágni az érdieknek, hisz az elmúlt szezonban oda-vissza verték a balatoniakat, az azt megelőzőben viszont négyből háromszor a siófokiak nyertek, mégis – a lebonyolítási rendszernek köszönhetően – Kilivinyiék lettek a harmadikak, Erdősiék pedig csak nyolcadikak. Egy biztos, jó meccs várható, a két klub mindig izgalmas találkozót, hamisítatlan rangadót vívott egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában