SZABADIDŐSPORT

2017.12.03. 19:35

Turistajelzésekkel ismerkedtek a fiatal túrázók

A Zöldpont Életmódklub zselici gyalogtúrájára kicsiket és nagyokat is vártak, s három táv közül választhattak a résztvevők.

Kun Z.

Mozgalmas napokat töltött az elmúlt időszakban a természetben a MA-VIK TC csapata. – A Zöldpont Életmódklub zselici gyalogtúrájára kicsiket és nagyokat is vártak és három táv közül lehetett választani – nyilatkozta a MA-VIK TC képviseletében Böröczi Antalné.

– A MA-VIK TC az óvodásoknak szervezett túrát a Zaranyi erdőbe – tette hozzá. – Nagyon szeretik a családok ezt a mozgásformát, mi pedig lelkesen ismertetjük meg az érdeklődő gyermekeket a turistajelekkel. Ezt követően részt vettünk a METEOR Turista egyesület által hirdetett túrán. A tokaji parkerdő buszmegállónál szálltunk le a buszról. Nagyon szép időben hat kilométer gyaloglással értük el Szennát, ahol kellemes órákat eltöltve jöttünk haza. Végül kicsit esős-borongós időben lelkesen indultunk Hosszúheténybe ahonnan indult a nyolc kilométeres zarándokút.

– Túránk apropója az volt, hogy épp harminc éve nincs közöttünk Rockenbauer Pál, a televíziós ismeretterjesztés és természetfilmezés kiemelkedő alakja – mondta Böröczi Antalné. – Munkássága napjainkban talán még nagyobb hatással van a hazai természetjárásra, mint életében. A természetjáró Szövetség hirdette meg az eseményt és az ország minden tájáról érkeztek Zengővárkonyba Rockenbauer Pál emlékhelyéhez a tisztelők. A megnyitó és az emlékezés szavai után mindenki elhelyezte gyertyáját, koszorúját. Így tettek a Somogy Megyei Természetbarát szövetség túrázói is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában