Kézilabda Magyar Kupa – nők

2018.01.16. 16:45

Már egy döntetlen is elég lenne Fehérváron

Az Alba Fehérvár KC vendége lesz szerdán este a Siófok KC kézilabda-csapata a Magyar Kupa keretében. Egy mérkőzésen dől el a tovább jutás, s mivel mindkét együttes azonos osztályban szerepel, így már döntetlennél is a vendég siófokiak ünnepelhetnének.

Keszthelyi Zoltán

A budaörsi bajnoki vereség után máris itt a javítási lehetőség a Siófok KC számára, amelyet az Alba Fehérvár KC otthonában szólítanak pályára szerdán 18 órakor Magyar Kupa-találkozón. A továbbjutás ezen az egy mérkőzésen dől el, ám döntetlen esetén – mivel azonos osztálybeli csapatokról van szó – a siófokiak örülhetnének.

A fehérváriak a Szombathely, majd az MTK hazai legyőzésével, míg a siófokiak a Kozármislennyel, illetve a Mosonmagyaróvárral szemben jutottak el a negyedik fordulóig. A házigazdák nem a legjobb formában fogadják a somogyiakat, hiszen november 19-e óta nem nyertek mérkőzést. Legutóbb kerek 20-al(!) kaptak ki otthon a Győrtől...

A siófokiak sincsenek a legjobb passzban, akik a csak magyar játékosokat foglalkoztató Budaörs otthonában buktak el. Adódik a kérdés; egyszeri kisiklás volt ez, vagy esetleg hullámvölgybe került Lars Rasmussen együttese? A fehérvári találkozó mindenesetre megadja majd a választ...

Damnjanovicék vélhetően egy nagyon kemény, harcos összecsapásra számíthatnak, lévén a bajnokságban bukdácsoló házigazdák számára úgy tűnik, ez a sorozat nyújthat inkább lehetőséget a nemzetközi kupában való szereplésre. A két együttes 11 napja találkozott egymással bajnokin Siófokon, s akkor ötgólos hazai siker született, ám az nem tükrözte igazán a két klub közti különbséget. Kiütés helyett egy vállalható vereség lett a meccs vége, ami némi „kapaszkodót” is adhat a fehérváriak számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában