RÖPLABDA

2018.02.13. 18:22

Háromfelvonásos csatát vívnak a Kazincbarcika ellen

Az előttünk álló két és fél hétben négy rangadó is vár a Fino Kaposvár férfi röplabda-csapatára; ebből három hazai pályán és ugyancsak három a Barcika ellen lesz. A sort szerdán 18.30 órakor a Vegyész RC elleni Magyar Kupa elődöntő első felvonása nyitja.

Fenyő Gábor

A következő két és fél hétben erőltetett menet vár a rekordbajnok Fino Kaposvár társulatára. A Demeter-egylet szerdán 18.30 órakor a Vegyész RC Kazincbarcika társulatát fogadja a Magyar Kupa keretében, a párharc tétje pedig már a döntő. Vasárnap 17 órakor a HÉP-Kecskeméti RC – a soraiban az előző bajnoki szezonban még a Fino színeiben szerepelt Dávid Zoltánnal és Deák Márkkal – látogat Kaposvárra, három nappal később pedig a kaposváriak veszik az irányt Kazincbarcika felé. Azon a hétvégén Sümegre hivatalos a társaság, március 4-én, szintén vasárnap pedig a Vegyész RC Kazincbarcika ellen zárjuk hazai pályán a bajnoki alapszakaszt.

Miután a Kazincbarcika legutóbb Kecskeméten is győzni tudott nagy csatában 3–2-re, így eldőlt a bajnoki alapszakasz első helye. A Vegyész RC az eddigi 18 bajnoki fellépését kíméletlenül behúzta úgy, hogy mindössze három szettet veszítettek csak, azt is a Kecskemét ellen: egyet még az első körben hazai pályán, most pedig kettőt a Hírös városban. A Fino Kaposvárt sima három játszmás találkozón verték, vagyis lenne ok a törlesztésre.

A játékosállomány alapján a Barcika az első. Három légióst is a soraikban tud(hat)nak a 80-szoros macedón válogatott Vlado Milev és a 20-szoros venezuelai válogatott Carlos Páez személyében, de a fiatal Zachary Palánkai-Omoshebi is bemutatkozhatott már az angol nemzeti együttesben. Az egykori 91-szeres válogatott, 42. (!) életévét taposó Mészáros Dömötört nem kell bemutatni a kaposvári, somogyi röplabdabarátoknak, mint ahogy a 13-szoros válogatott Juhász Péter is anno több szezont lehúzott a somogyi megyeszékhelyen.

Az egyik legismertebb játékosuk a korábban külföldön légióskodott Szabó Dávid (26-szoros válogatott) – az első körben kisebb sérülés miatt kihagyta a Fino elleni találkozót, most viszont ott lesz a pályán –, s további rutinos, válogatott játékosokat vonultatnak fel, így Toronyai Miklóst (14), Kovács Zoltánt (4), Gebhardt Norbertet (4), s Árva Milán és Banai Máté is alapembernek számít.

A barcikai társulat – amely a MEVZA Kupában izmosodik – már kedden útra kelt, este pedig a somogyjádi sportcsarnokban vezényelt edzést az a szlovák Daniel Oravec, akinek a vezetésével korábban bajnokok és kupagyőztesek voltak.

Legutóbb Gödöllőn játszott a Fino Kaposvár alakulata: a Bp. MAFC-BME elleni találkozót kihagyta ifjabb Nagy Péter, s a bolgár légiós Galin Nikolov és Vajda Tamás is inkább pihent, mint játszott. Hogy ez jó vagy inkább rossz hatással lesz-e a csapatra, szerdán este meglátjuk.

Tatabányán szólították pályára a serdülő lányokat

Tatabányán kezdte meg a három körből álló országos elődöntőt a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely serdülő leány csapata. A Jezeri Tibor vezette együttes az első fellépésén három játszmás találkozón – az első sima, a másik kettő pedig a végletekig kiélezett volt – alulmaradt a Gödöllővel szemben, majd utána négy felvonásos meccsen legyőzték a házigazda tatabányaiakat.

Eredmények: Gödöllői RC–RÖAK 3–0 (12, 25, 24); RÖAK–Tatabánya 3–1 (23, –23, 24, 15).

A Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely serdülő leány csapata: Varga Edina, Warmbir Kristina Nicole, Tóth Jázmin, Szerencsés Mimi, Kalocsai Kincső, Parag Hanna, Bitó Liliána, Balogh Boglárka, Bradánovics Réka, Pavlovics Zsófia, Sipos Lili, Márkus Nikoletta, az edzőjük Jezeri Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában