RÖPLABDA NB I./NŐK

2018.03.09. 21:15

Egy szettet átengedett az Újpesti TE a Kaposvárnak

Egy szettre jó volt a házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese, ám a több mint másfél órás mérkőzést az Újpesti TE nyerte. Nem lenne meglepetés, ha a bajnoki döntőben a címvédő Linamar-Békéscsabai RSE a fővárosi lilákkal találkozna.

Fenyő Gábor

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–Újpesti TE 1–3 (–17, –14, 23, –21)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 400 néző. V.: Ujházi, Vári.

Mivel a fővárosból is érkeztek elszánt Újpest-hívők, így remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. A nyitójátszmában csak a szett feléig tudta tartani a lépést a fővárosi lilákkal a házigazda kaposvári együttes, amelyben ekkor Horváth Alexandra és Leidgeb Noémi tartotta a lelket.

 

A második szettben sem változott a forgatókönyv azzal a különbséggel, hogy most csak 14 pontig jutott a hazaiaknak. Döcögött az 1. MCM-Diamant nyitásfogadása, ugyanakkor az Újpesti TE játékosai remekül mezőnyöztek, ráadásul Fortuna is a kegyeibe fogadta őket.

A harmadik felvonás viszont már a kaposváriaké volt. A liberó szerepkörében ténykedő Csitári Virág egymás után szelídítette meg a labdákat, a brazil légiós Debora Ribeiro Araujo pedig csapata élére állt; csak ebben a felvonásban hét pontot szorgoskodott össze. Egészen a hajráig a kaposváriak vezettek, a végjátékban azonban már a liláknál volt az előny. 23–22 arányú újpesti vezetésnél viszont már csak a somogyiak tudtak pontokat szerezni, akik így szépítettek.

Bár a negyedik, utolsó játszmában szinte végig a fővárosiaknál volt az előny, a Zarka-csapat keményen tapadt az ellenfelére. Az Újpesti TE végül több mint másfél órás küzdelem után tett pontot a találkozó végére.

Mivel a Fatum-Nyíregyháza–Jászberényi RK találkozón 3–2 arányú hazai siker született, így a legjobb négy közé jutásért a jászberényiekkel csapnak majd össze a kaposváriak, a másik ágon pedig a nyírségiek ellenfele a tavalyi döntős Bp. Vasas-Óbuda lesz. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc a somogyi megyeszékhelyen rajtol majd.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Fábián F. (2), Iricanin (5), Sitkey (2), Horváth A. (12), Araujo (14), Leidgeb (12). Csere: Csitári V. (liberó), Harmath (6), Kanizsai (1), Szívós I. (–). Vezetőedző: Zarka Péter.

Újesti TE: Bleicher R. (9), Szűcs K. (13), Bezhandolska (12), Bosio (12), Hiruela (13), Cross (15). Csere: Kötél D. (liberó), Da Silva (1). Vezetőedző: Horacio Bastit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában