Labdarúgó NB II.

2018.04.29. 19:50

Vólent és Elek győzelemre vezette a Siófokot

Ha egy üzlet beindul; egymás után harmadik hazai bajnokiját is megnyerte a BFC Siófok. A ZTE és a Szolnok után a Budaörs is kikapott a balatoniaktól, ráadásul az utóbbiak ellen ezúttal hátrányból fordítva nyertek! A balatoniak góljait Vólent és Elek szerezte.

Keszthelyi Zoltán

Merkantil Bank Liga NBII – 32. forduló

BFC Siófok–Budaörsi SC 2–1 (0–1)

Siófok, Városi Stadion, 400 néző. Vezette: Oláh Gábor (Iványi István, Kepe Arnold)

Véget ért a Budaörs veretlenségi szériája Siófokon, a vendégek hét bajnoki után kaptak ki újra. Érdekes mérkőzés volt, hiszen egy büntetővel korán vezetést szereztek a vendégek, akik akár le is rendezhették volna a találkozót, ám Hidvégi eladott labdája után Adamcsek ziccerben mellé fejelt...

A szünet után két gyors góllal megfordította a meccset a Siófok; Petneházi felívelt labdája után Elek, majd az előbbi szabadrúgása után Lorentz fejesnél a kapufáról visszapattanó labdát Vólent juttatta a hálóba. A meccset Petneházi zárhatta volna a le, ám lövését, majd a kipattanót is védte nagy bravúrral Demjén... A somogyiak sikeréhez Balajcza is kellett, aki viszont Czvitkovics lövésénél hárította lábbal.

A meccs vége megint a balatoniaké volt, akik összességében megérdemelt sikert arattak, a helyzetek alapján mindenképp. Az első félidőben mintha magasabb sebességen játszottak volna a vendégek, ám a szünet után felvették a ritmust a házigazdák. Elek már tizenkettő gólnál jár a szezonban, ebből hatot ősszel szerzett. Vólent mutatója talán még Elekénél is jobb, hisz a télen érkezett támadó nyolc tavaszi bajnokiján négy gólig jutott, sőt egy büntetőt is kiharcolt. Összesen 488 percet játszott, vagyis 122 perceként érkezik tőle egy találat...

A gólszerzőkön kívül az egész csapatot dicséret illeti, hiszen hátrányból tudtak nyerni! A budaörsiek elleni pedig már a hatodik veretetlen bajnokijuk volt egymás után, melyből négyet megnyertek, így övék a legjobb formában lévő együttes a másodosztályban. Ezzel a sikerrel pedig már tizenegyedikek a tabellán, három pontra a kilencediktől, hatra a kieséstől...

BFC Siófok: Balajcza – Lénárt, Fehér Zs., Lorentz, Hidvégi – Petneházi (Lázár Zs. – 91.p.), Gál – Bévárdi, Elek B. (Balázs Zs. – 77.p.), Nemes – Vólent (Berde – 66.p.). Vezetőedző: Varga Attila.

Budaörsi SC: Demjén – Fényes, Kékesi, Tányéros, Medgyes (Bakos – 30.p.) – Csobánki (Marques-Airosa – 68.p.) – Czvitkovics, Sajbán Miklós, Lengyel (Palincsár – szünetben), Adamcsek – Sajbán Máté. Szakmai igazgató: Bognár György.

Gólszerzők: Czvitkovics (3.p. – tizenegyesből), Elek B. (47.p.), Vólent (53.p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában