gyalogtúra

2018.05.17. 16:00

Háromszázezer lépés a tó körül: elindult a Balaton Camino

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino. Február után kellemesebb időben, májusban sétálja körbe a tavat három fiatal lány. Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd.

Góz Lilla

2017 februárjában három barátnő elhatározta, hogy körbe sétálja a Balatont. Az újévi fogadalmak mellé akkor egy olyan projektet kerestek, amibe teljes szívből, a saját szabályaik szerint, a saját örömükre vághatnak bele. A körbesétálás Judit ötlete volt, aki régóta bolondult a „szezonon kívüli” Balatonért, a kihalt strandokért, a jégcsapos óriáscsúszdákért és a téli színekért.

– Az út neve Balaton Camino lett, utalva arra, hogy nemcsak fizikai, hanem lelki utazás is kezdetét veszi a tó megkerülésével – mondta el Budavári Dóra. – Tíz nap gyaloglás sok mindent átfogalmaz az emberben, van idő egyedül lenni, van idő gondolkodni és kikapcsolni. Mivel a bicikliút jól járható, és nincsenek benne nagy emelkedők, a naponta kitűzött 20–25 kilométer egy átlagos ember számára is teljesíthető, igaz, tíz napon át egymás után felkelni és nekiindulni néha nem egyszerű. Erdőkben, part mentén, nádasok mellett visz az út olyan csúcspontokkal, mint az akarattyai magaspart, a szürke marhás Kerekedi-öböl vagy a fonyódi kilátás a Badacsonyra és a tanúhegyekre – tette hozzá.

Május 18–27-ig az alapcsapat mindennap hírt ad majd magáról, de bárki csatlakozhat a túrához. A lányok ezúttal felfedezik az út mentén nyitva lévő helyeket, a legjobb pihenőpadokat, a legfinomabb ebédeket, a legszebb szakaszokat, és hírt adnak a szállásokról is. Közben találkoznak és beszélgetnek helyiekkel, balatoni kötődésű vendégekkel, fotóznak, és mesélnek a blogon. A cél megmutatni, hogy a Balaton minden évszakban tökéletes úticél a kikapcsolódásra, körbesétálni pedig különleges élmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában