FÉRFI RÖPLABDA BAJNOKI DÖNTŐ

2018.05.09. 18:48

Szabad a csarnok, de nem itthon játszik a Fino Kaposvár

Csütörtökön 20 órakor folytatódik a borsodi városban a jelenleg döntetlenre álló Vegyész RC Kazincbarcika–Fino-Kaposvár férfi röplabda bajnoki döntő a harmadik felvonással, amelyet az M4Sport közvetít. Rá két napra aztán ismét egymásnak feszül majd a két társulat Kazincbarcikán, lévén felcserélték a negyedik és (már persze ha lesz) az ötödik aranymeccs pályaválasztói jogát. Mint utóbb kiderült, nem kellett volna...

Fenyő Gábor

Bárhogy is alakuljon az idei bajnoki döntő, már most eldőlt, hogy nem a hagyományos aranymeccsek címszó alatt vonul be a somogyi sporttörténelembe a Fino Kaposvár Vegyész elleni összecsapása.

– Az iskolai osztálykirándulások miatt egyszerűen nem találtunk autóbuszt, így jobb híján öt autóval keltünk útra szerdán, hogy másnap rá tudjunk kicsit pihenni a meccsre – kezdte Demeter György, a Fino Kaposvár mestere. – Még így sem teljes a keretünk, mivel Horváth Kristóf és Nagy József (aki már jobban van, s talán játszani is tud Barcikán) csütörtökön reggel jön csak utánunk; előbbi érettségizik, utóbbi pedig a Kaposvári Egyetemen szeretne tovább tanulni, s egy olyan vizsga vár(t) rá, ahol plusz pontokat tud szerezni a felvételihez.

A negyedik és az ötödik aranymeccs pályaválasztói jogát azért cserélték fel, mert abban az időben rendezvény miatt foglalt a Városi Sportcsarnok. Ez azonban már csak múlt idő, lévén a csarnokba tervezett ballagási ünnepséget lemondták, s a Demjén Ferenc koncert is elmarad technikai okok miatt. Mégis minden marad a régiben, miután az előre lekötött tv-közvetítések miatt már nem igen lehetne változtatni.

Ami tehát biztos: a negyedik mérkőzést is Kazincbarcikán játsszák szombaton 17.30 órakor, s ha lesz ötödik ütközet, azt Kaposváron rendezik hétfőn 18 órakor.

Döntőben a fiatalok is

A Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely hat csapatáért is szoríthatunk majd az országos döntőkben.

A sort a mini leányok kezdik ezen a hétvégén Szegeden, ahol a két kaposvári csapat nem kerüli el egymást, lévén egy csoportba sorsolták a „kékeket” (edzők: Ékes Erika, Horváth Alexandra) és a „sárgákat” (edzők: Pintér Zsanett és Szombathelyi Kitti).

A fiúknál elsőként a Sántosiné Oláh Edit vezette gyermekcsapatot szólítják pályára (május 19–21., Székesfehérvár), őket követik a Varga Péter vezényelte serdülők (május 25–27., Békéscsaba), majd következnek a Nagy József irányította juniorok (június 1–3., Budaörs), végül pedig a Varga Péter által vezetett ifjúsági csapatért szurkolhatunk majd (június 8–10., Kecskemét).

Az utolsó hazai az extraligás tagságért

Utoljára láthatjuk ebben a bajnoki szezonban az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulatát, amely csütörtökön 18 órakor a Szombathelyi Hungast-Haladás VSE csapatát fogadja. Miután az eddigi két hazaiját mindkét együttes hozta, így ez a találkozó dönt arról, hogy melyik társulat lesz tagja a következő szezonban rajtoló hat csapatos Extraligának. Bár az egymás elleni szetteket nézve eggyel jobbak a vasiak, bíz(z)unk benne, hogy nem szakad meg a sorozat, vagyis a párharc ötödik meccsén is a hazai pálya érvényesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában