strandröplabda ob

2018.07.23. 13:20

Dobogóra állhatott a Lutter, Szombathelyi páros

A harmadik helyet szerezte meg a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros a strandröplabda országos bajnokság harmadik fordulójában, Dunaújvárosban. Szombathelyi immár a Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben érte el a kiváló eredményt.

Sonline

 

Rekordmezőny – 35 női és 29 férfi páros – részvételével rendezték meg a strandröplabda országos bajnokság idei harmadik fordulóját Dunaújvárosban. A viadalon a Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda szakosztályának öt sportolója is részt vett, két páros már az első napon, a selejtezőben pályára lépett.

Antal Anett és Witz Viktória az első és a második fordulót is sikerrel vette, a főtáblára jutásról döntő harmadik mérkőzésen viszont a döntő játszmában, meccslabdáról szenvedett vereséget a Földi, Szerényi egységtől. (Witzék másnap a balatonfüredi Smash-bajnokságon vigasztalódtak, ahol megszerezték az első helyet.) A Lutter Liza, Szombathelyi Kitti duó erre a tornára állt össze először, és rögtön egy magabiztos diadallal mutatkozott be a Vida, Dávida páros ellen, mindössze 14 pontot engedélyezve fiatal ellenfelének. A második körben az idei ob-n jól teljesítő Czene Adrienn, Császár Norina páros már keményebb diónak bizonyult: a gödöllői-újpesti kettős biztosan hozta az első szettet, a második játszmában aztán hiába vezettek már 11:4-re is a kaposváriak, a hajrában felülkerekedett a rivális.

A főtáblán mutatkozott be az első és a második fordulót egyaránt megnyerő Lutter Eszter (Gödöllő), Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) páros. A nemzetközi mezőnyben is egyre jobban teljesítő lányok mindhárom meccsük végén győzelemnek örülhettek, így bejutottak a legjobb négy közé. Másnap, az elődöntőben a Háfra, Szabó D. duó jobbnak bizonyult Lutteréknél, a bronzmérkőzést viszont gond nélkül sikerült hozni, így a gödöllői-kaposvári páros felállhatott a dobogóra.

Ez volt a Kaposvári Röplabda Akadémia első országos bajnoki érmes helyezése a szakosztály fennállása óta. A Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó az előttünk álló héten, egy törökországi World Tour-versenyen szerepel majd, és a főtáblán kezdheti meg a küzdelmeket. Az országos bajnokság döntőjét augusztus második hétvégéjén, a fővárosban rendezik.

Az ob júniusban Tatán kezdődött, majd Nyíregyházán folytatódott, és a dunaújvárosi forduló után az augusztus 11-12-i hétvégén a Lupa-tavi döntővel zárul. A fináléban az első három tornán szerzett pontok alapján nemenként 16-16 páros vehet részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában