Merkantil Bank Liga NB II.

2018.09.02. 20:14

Gól nélkül nem megy – kikapott Békéscsabán a Siófok

Három veretlen meccs után, pocsék első fél órát produkálva elbukott a BFC Siófok Békéscsabán, ahol az eddigi hét forduló alatt immár harmadszor maradt rúgott gól nélkül.

Keszthelyi Zoltán

Békéscsaba 1912 Előre–BFC Siófok 2–0 (1–0)

Békéscsaba, 710 néző. Vezette: Kovács G.

Nagyon gyengén kezdte a meccset a BFC Siófok, a hazaiak úgy szereztek vezetést, hogy ehhez még nyomást sem kellett gyakorolniuk ellenfelükre. Gránicz volt az előkészítő, aki lebontotta a siófokiak jobb oldalát, a beadása pedig Királyról pattant a kapuba. A balatoniak gyenge kezdése nem újdonság, hisz az eddigi hét forduló alatt ez már a hatodik találat volt, amit az első játékrészben kaptak.

Mivel a csabaiak mind a három eddigi hazai meccsüket megnyerték és ezeken csak egy gólt kaptak, ez az eredmény nem sok jót ígért a folytatásra. Fél óra elteltével aztán magukhoz tértek a balatoniak. Medgyes egy kapu előtti szabadrúgásvariációt lesett le, majd remekül fordult belőle, a jobbra kitett labdáját pedig Eleknek ívelte középre, amit Tóth a felső lécet érintve rúgott a hálóba egy átvétel után. Remek akció volt, a szépséghiba ott volt, hogy les miatt nem adta meg Kovács játékvezető.

A folytatásban is balatoniak domináltak, jó passzban voltak, ám jött egy újabb hiba és szögletből kaptak egy újabb gólt, amivel eldőlt a találkozó. Ebben a szezonban eddig mindössze egyszer nem kapott gólt az együttes, amivel alaposan megnehezíti a saját maga dolgát...

A vereségben közrejátszott, hogy nagyon kevés jó egyéni teljesítmény volt az együttesben. Varga edző ugyanannak a tizenegynek szavazott bizalmat, amely a hétközi mérkőzésen a Győr ellen nyerni tudott, ám lehet, egyeseknek sok volt a heti három bajnoki...

Békéscsaba 1912 Előre: Rybansky – Zahorán (Szalai D. 63.p), Szélpál (Babinyecz 66.p), Viczián, Pilán – Hursán, Király – Gránicz, Mezei (Lustyik 71.p) , Szatmári – Urbin. Edző: Boér Gábor.

BFC Siófok: Molnár – Csillus, Fehér, Lorentz, Nemes (Csibra 67.p) – Balla, Gál, Réti (Szilágyi 76.p), Medgyes – Tóth M. (Nagy D. 60.p) – Elek. Edző: Varga Attila.

Gólszerzők: Király 12., Viczián 59. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában