kerékpártúra

2018.09.23. 19:50

Lakócsáról indulva Latinovácig tekertek

Kerékpártúra indult Lakócsáról az Ormánság (Zlatna Dolina) Zöldúton, a Dráva-hídon át Latinovácig.

Gamos A.

Lakócsán a reggeli rajt előtt a horvát tájháznál Bunyevácz Józsefné, a nemzetiségi önkormányzat elnöke fogadta és látta el itallal, finom pogácsával a kémesi Horváth Zoltánt és Takács Martint, valamint a lúzsoki Kiss Tibort. Akik arra vállalkoztak, hogy 150 kilométert teljesítve, estére célba érnek...

Horváth Zoltán már maga mögött tudhatja a Tour de Slavonia öt várost érintő 135 km-es körversenyt, valamint a magyarországi Top Maraton sorozat állomásait. A fiatalember egyben a hétvégi autómentes világnapon szervezett biciklitúra egyik kiötlője.

– Célunk a zöldutat, az egészséges életmódot népszerűsíteni, kiépíteni a kapcsolatot a helyi közösségekkel, s kialakítani az emberekben az ökobarát szemléletmódot – nyilatkozta Horváth Zoltán.

A baranyai és a horvátországi településeken többen is csatlakoztak hozzájuk; honfitársaik, Pécsen tanuló német és spanyol egyetemisták mellett francia és olasz kerekesek is rótták a kilométereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában