egyesült erők

2018.09.24. 19:16

Új csapattal bővült a Kapos Dynamic SE

Újabb szakosztállyal bővült a Kapos Dynamic SE. A kaposvári klubhoz – amely elsősorban a szinkronúszók kapcsán ismert és elismert – immár a szinkronkorcsolyázók is csatlakoztak.

Kun Zoltán

szinkronkorcsolya g‡la Kaposv‡ron

A hatodik éve, különösebb szervezeti forma nélkül, ám nagyon szorgalmasan, a szülők támogatásával, a székesfehérvári Siáginé Varga Vera vezetésével működő szinkronkorcsolyázók immár a Kapos Dynamic Sport és Szabadidő Egyesület tagjaként indulhatnak hazai és nemzetközi versenyeken.

– Új sporttársaink emellett ugyancsak a KDSE tagsága okán részt vehetnek pályázatokon is – tájékoztatta lapunkat Csorba András, a Kapos Dynamic SE elnöke. – A legújabb kaposvári sportszakosztály két fő elnökségi tagot ad az egyesület vezetésébe, így a KDSE-t hétfős elnökség irányítja mostantól. A tizenegy éves, sikeres múltra visszatekintő Dynamic, ezzel vélhetően a legtöbb leányt foglalkoztató egyesület lesz Kaposváron. A meglévő 70 igazolt szinkronúszó versenyzőhöz ugyanis Pór Tamás, a Jégcsarnok vezetője szerint 30 korcsolyázó csatlakozik.

– Bízom benne, hogy a lányaink az eddig megszerzett tudásukat országos szinten, a versenyévadban is meg tudják majd mutatni – mondta a közgyűlést követően a szinkronkorcsolyázók munkáját a kezdetektől támogató Pór Tamás.

– Nagyon örülünk az egyesülésnek – nyilatkozta Laski Vivien, a KDSE szinkronúszó szakosztályának vezetője, a Pécsi Tudományegyetem PHD hallgatója. – Annak is, hogy segíthetünk a korcsolyázóknak, hogy ők is végre versenyezhetnek, és megfelelő keretek között. A két sportág különbözőségei ellenére, biztosan kihasználjuk majd a közös nevezőt, az egyezőségeket. Sok sikert kívánunk az új szakosztályunknak!

Budapesten rendezik a döntőt

Folytatódik a 2017-es FINA Világbajnokság örökségének ápolása: újabb rangos viadalnak ad otthont a Duna Aréna, jövőre a műúszó Világkupa-sorozat Szuperdöntőjét rendezik Budapesten. A májusi műúszó Világkupa-versenyt követően jövőre a sorozat Szuperdöntőjét rendezheti meg Budapest, számolt be a FINA döntéséről Gyárfás Tamás, aki jelenleg is Lausanne-ban tartózkodik, ahol a FINA Bureau műúszásért felelős tagjaként vesz részt a jövő évi sorozat szabályairól, illetve a tokiói olimpia műúszó-versenyeinek előkészítéséről zajló megbeszéléseken. A jövőre első ízben kiírt Szuperdöntőn – melynek tervezett dátuma június 14–16.

– valamennyi szám 12 legjobbja vehet részt, azaz a sportág krémje látogat majd a Duna Arénába. A résztvevők a finálét megelőző 10 állomáson gyűjthetnek pontokat, ez alapján alakul ki a budapesti mezőny, amelynek tagjai komoly pénzdíjért versenyezhetnek június közepén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában