Megye I. - műsor

2018.10.25. 16:30

A pillanatnyi forma dönt majd a Toponár–Magyaregres derbin

A 12. fordulóval folytatódik a mennyei megyei egy. Mi a vasárnapi Toponár–Magyaregres ütközetre fókuszálunk.

Fenyő Gábor

Vasárnap – 14.30 óra:

Toponár–Magyaregres

A toponári együttes eddig pontosan annyi pontot szerzett, ahány bajnokija volt. A Magyaregres ellenben meccsenként két pontot gyűjtött be, ráadásul van még egy elmaradt találkozójuk.

– Nem úgy alakult ez az őszi szezon, ahogy szerettük volna; ennél mindannyian jobbat képzeltünk– kezdte Ivusza Gábor, a Toponár játékosedzője. – A hátralévő két hazainkat, vagyis most vasárnap a Magyaregres, majd rá két hétre az újonc Balatonföldvár ellenit mindenképpen hozni szeretnénk. Nem lesz egyszerű, hiszen a Magyaregres jobb formában van, mint mi, s nagyon úgy tűnik, hogy összeálltak. Mindettől függetlenül hazai pályán be kell(ene) ellenük gyűjtenünk a három pontot.

Toponáron sem sérült, sem beteg, sem pedig eltiltott játékos nincs, vagyis ahogy mondani szokás, mindenki a fedélzeten.

– Ha jól emlékszem, még soha nem sikerült Toponáron pontot fognunk – mondta Bruncvig Róbert, a Magyaregres játékosedzője. – Itt az ideje, hogy megtörjön ezt a rossz sorozatunk, az igazi huszárvágás pedig az lenne, ha három pontot szereznénk. Döntő lesz, hogy a toponáriak két támadóját, a gólérzékeny Ivusza Gábort és Orsós Viktort mennyire tudjuk semlegesíteni. Külön készülünk erre, azt pedig ígérhetem, hogy most sokkal veszélyesebbek leszünk a hazaiak kapujára, mint a korábbi toponári fellépéseinken. A pillanatnyi forma fog dönteni, így aztán igényt tartunk mindhárom pontra.

Jelen állás szerint három hiányzója is lesz a Magyaregresnek. Bogdánfi Márton térdszalag-problémákkal küzd, Lovász Lórántnak pedig combizomhúzódása van. Legutóbb a Marcali ellen Károli Máté az ötödik sárga lapját is begyűjtötte, így ő sem léphet majd pályára vasárnap kora délután Toponáron.

Szombat – 14.30 óra:

Balatonlelle–Nagybajom

Nincs rossz formában a Nagybajom, ám meglepetés lenne, ha fel tudnák tartóztatni saját otthonában a százszázalékos Balatonlellét. Ráadásul a Lelle mestere, Bőzsöny János Nagybajomból érkezett a nyáron a Balaton partjára, vagyis jól ismeri egykori csapatát.

Szombat – 14.30 óra:

Segesd–Hetes

Gyanítható, hogy az újonc Hetes veretlenségi sorozata nem a kiesés ellen küzdő Segesd otthonában fog véget érni.

Szombat – 14.30 óra:

Marcali–Nagyatád

Mintha lassan kezdene magára találni a bajnoki címvédő nagyatádi alakulat, vagyis nem a házigazda marcaliak a párharc esélyesei.

Szombat – 14.30 óra:

Tab–Balatonföldvár

A papírforma hazai győzelmet ígér.

Szombat – 14.30 óra:

Kadarkút–Babócsa

Érdekes találkozónak ígérkezik. Bármilyen eredmény elképzelhető, de a hazai pálya a kadarkútiak mellett szól.

Vasárnap – 14.30 óra:

Somogysárd–Balatoni Vasas

Amikor a somogysárdiak elkapják azt a bizonyos fonalat, ontják a gólokat. Arra is volt viszont példa, hogy nagy zakóba futottak bele, mint például legutóbb Balatonlellén. A Sárd a pályaválasztó, a Balatoni Vasast viszont rutinos játékosok alkotják.

Vasárnap – 14.30 óra:

Balatonkeresztúr–Csurgó

Meglepetés lenne a javából, ha a házigazda Balatonkeresztúr nem gyűjtené be mindhárom bajnoki pontot az egykoron sokkal szebb napokat is megélt, jelenleg sereghajtó Csurgó ellenében.

Mesterlövészek

A góllövőlista élcsoportja: 1. Németh Ádám (Somogysárd) 11 gól, 2–3. Decsi Richárd (Hetes) és Horváth Milán (Balatonkeresztúr) 9–9 gól, 4–5. Balogh László (Balatonlelle) és Kuti Krisztián (Somogysárd) 8–8 gól, 6–7. Benke Bálint (Balatonlelle) és Nikolics Vukan (Nagyatád) 7–7 gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában