Merkantil Bank Liga NB II.

2018.11.04. 16:27

A Tiszakécske megszakította a Rákóczi nagy sorozatát

Két feljutó együttes nézett egymással farkasszemet a Merkantil Bank Liga NB II. 15. fordulójában. A Tiszakécske otthon tartott a három pontot, így megszakította a Kaposvári Rákóczi FC nagy sorozatát.

Klein Péter

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (1–1)

Tiszakécske, 600 néző. V.: Szilágyi S. (Csatári, Kormányos II.).

Mindkét csapat remek formában várta a találkozót, hiszen a Tiszakécske hét, míg a Kaposvári Rákóczi FC tizenhárom bajnoki mérkőzés óta nem talált legyőzőre a másodosztályban. Ennek megfelelően jó iramban kezdődött a találkozó, az első negyed órán belül három nagy helyzetet is kialakítottak a hazaiak, s Kocsis Gábor fejesével a vezetést is megszerezték. A kaposváriak a folytatásban kezdték átvenni az irányítást, majd Szakály Attila távoli lövésével egyenlítettek.

A második félidőben már kiegyenlített volt a mérkőzés képe, majd a játékrész derekán újra a hazaiak kerültek előnybe, miután Puskás Zoltán gurított Batizi-Pócsi Balázs elé, aki közelről lőtt a kapuba. A lefújásig szinte egykapuzott a Rákóczi, de nem tudta újra feltörni a tiszakécskeiek védelmét.

Az újoncok csatája igen kemény mérkőzést hozott, melyen a kaposváriak elszenvedték első vereségüket idegenben, ráadásul a nagy veretlenségi sorozatuk is megszakadt.

Tiszakécske VSE: Molnár M. – Huszti A., Kardos N., Ludánszki B., Sváb D. – Horváth A., Tölgyesi (Köböl, 83. p.), Kocsis G., Mihály D. (Puskás Z., 58. p.), Károly B. (Oláh B., 90. p.) – Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István László.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler (Nagy K., a szünetben), Ur, Lakatos G., Hadaró – Szakály A., Nagy J. – Nagy R., Beliczky (Kollega K., 74. p.), Bíró D. – Tömösvári (Csernák, 71. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Kocsis G. (9. p.), Batizi-Pócsi (67. p.) illetve Szakály A. (26. p.).

Sárga lap: Horváth A. (80. p.), Ludánszki (88. p.), illetve Bíró D. (17. p.), Szakály A. (49. p.), Hadaró (74. p.), Kollega K. (88. p.), Nagy R. (88. p.).

– Nem azt a játékot nyújtottuk, mint az elmúlt hetekben – fogalmazott Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Ezzel a mérkőzéssel egy tizenöt meccses veretlenségi sorozatot zártunk le. Szerdán már újra bajnokit játszunk, így reméljük, nem kell sokági várni arra, hogy kijavítsuk ezt a fiaskót. Hiányzott az a tűz a csapatból, ami eddig jellemezte. A helyzeteink ezúttal is megvoltak, hiszen 1–1 után kettő, a második félidő első percében pedig egy óriási lehetőség maradt ki. Az ellenfél pedig talált egy gólt, amivel megnyerte a mérkőzést.

– A mutatott játék és a felfogás miatt vagyok mérges, nem a vereség miatt, de nyilván utóbbi sem esik jól – tette hozzá Waltner Róbert. – Az első fordulóban éreztük utoljára ennek az ízét. Bár mindig fájó a vereség, de bármikor aláírnék még egy ilyen sorozatot. A vereséget is a magunk javára kell fordítanunk. A hibákat ki fogjuk elemezni, hogy szerdán ismét az a Rákóczi lépjen pályára, amely ideig sokszor megörvendeztette a szurkolóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában