Labdarúgás

2019.02.17. 17:29

Elvitte Ceglédről a pontokat a Rákóczi

A tabella alsó felében lévő Ceglédi VSE otthonában lépett pályára a Kaposvári Rákóczi FC a Merkantil Bank Liga NB II. 24. fordulójában.

Klein Péter

A somogyi zöld-fehérek Tömösvári Bálint és Rajczi Péter góljaival vitték el a három pontot, s ezzel újra visszatértek a győzelem útjára.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés. A kaposváriak már az első szögletük után kis híján bevették a ceglédi kaput, de ez a lehetőség még kimaradt. A folytatásban a Rákóczi szabadrúgásból veszélyeztetett, előbb Ádám Martin, majd Vachtler Csaba tette próbára Mursits Rolandot, aki mindkétszer bravúrral védett. A folytatásban Tömösvári Bálint és Beliczky Gergő is megeresztett egy-egy ígéretes lövést, utóbbi tizenegy méterről, senkitől sem zavartatva gurított a kapu mellé... Érett a kaposvári gól, ami a játékrész hajrájában meg is született. Egy szöglet után Zsiga Ervin emelte vissza a labdát a kapu elé, amit Tömösvári Bálint fejelt a hálóba.

A második felidőben éledezett a Cegléd, többet birtokolták a labdát, de komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani, míg a másik oldalon Beliczky Gergő törhetett kapura egy kiugratást követően, de kisodródott, így felszabadítottak a hazaiak. Átadta a területet a Ceglédnek a Rákóczi, de a hazaiak ezzel nem tudtak élni, akárcsak a Rákóczi a nagyobbnál-nagyobb lehetőségeivel, hiszen Tömösvári Bálint és Rajczi Péter sem tudta megduplázni a zöld-fehérek előnyét. Az utolsó percekben sikerült lezárnia a mérkőzést a Kaposvárnak: Nagy Krisztián ment el a bal szélen, jól adott középre, ahol Rajczi Péter közelről passzol a hálóba. A hosszabbításban még a szépítésre maradt ereje a hazai csapatnak, de a somogyiak megérdemelt sikert arattak.

Ceglédi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–1)

Cegléd, 400 néző. V.: Bogár G. (Punyi, Márkus P.).

Cegléd: Murisits – Kárász, Fejes (Póti, 55. p.), Oldal (Csirmaz, 65. p.), Rétyi, Preklet, Farkas A., Földi (G. Bíró, 59. p.), Szilágyi P., Nagy T., Pallagi. Vezetőedző: Nagy Tibor.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Hegedűs D., Szabó A., Hadaró (Fodor M., 80. p.) – Szakály A., Nagy K. – Zsiga E., Beliczky (Godzsajev-Telmán, 75. p.), Tömösvári – Ádám M. (Rajczi, 67. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Preklet (93. p.), illetve Tömösvári (39. p.), Rajczi (87. p.).

Sárga lap: Nagy T. (60. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában