Birkózás

2019.02.04. 15:24

Folytatódott a kaposvári birkózók sikersorozata

Újabb sikerekkel folytatták szereplésüket a kaposvári birkózók, Kajtán Olivér és Rézműves Patrik is aranyérmet szerzett.

Kun Zoltán

Egymás után zajlanak ezekben a hetekben az U23-as országos birkózó bajnokságok. Tizedik alkalommal rendezték meg a Mogyoródon a korosztály képviselőinek a kötöttfogású országos bajnokságot. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola csapatát idén Kajtán Olivér képviselte. A Kasi kiválósága – aki az elmúlt heti felnőtt versenyen egy bronzéremmel hangolt a erre megmérettetésre – a 72 kg-os súlycsoportban lépett szőnyegre. Az országos bajnoki viadalon igazán remek teljesítményt nyújtott. Három küzdelmes, harcos mérkőzést követően magyar bajnoki címet szerzett. Ezzel együtt kivívta az U23-as korosztály számára rendezendő Európa-bajnokságon való részvételt.

Az előző napi kötöttfogású országos bajnokság után másnap a hölgyeken volt a sor. (Szombaton Pécsen szabadfogásban küzdenek meg a korosztályos bajnoki címekért.) A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, valamint a Somogy Megyei Birkózó Szövetség a Kaposvári Városi Sportcsarnokban rendezte a hölgyek U23-as ob-ját. Ez a verseny sem maradt el kaposvári siker nélkül. Kiss Krisztina az 50 kg-os súlycsoportban a dobogó második fokára állhatott fel.

Országos bajnokság lévén igazán népes mezőny érkezett a somogyi megyeszékhelyre. Az idei U23-as női országos bajnokságra negyvenhét sportoló nevezett. A csapatversenyben a Honvéd birkózói nyertek. Az országos bajnoksággal párhuzamosan kadet korcsoportos kötöttfogású minősítési versenyt is rendeztek a Kaposvári Városi Sportcsarnokban. Az esztendő első kadet kötöttfogású minősítési viadalán százhuszonhárom birkózó küzdött az érmes helyezésekért. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola képviselői közül Rézműves Patrik jutott a legtovább. Ismét megállíthatatlan volt, gyakorlatilag átgázolt mind a négy ellenfelén. A korábbi junior verseny után a kadeteknél is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A férfiak válogatóján az ESMTK együttese négy aranyat is bezsebelt, így természetesen övék lett a csapatverseny első helye is. A kaposvári birkózókat Takács László vezetőedző, Kajtán László, Kajtánné Tornai Hedvig, valamint Horváth Tamás edzők készítették fel a versenyekre.

A 2019. évi U23-as női bajnokok – 50 kg: Réczi Bianka (Tatabányai SC, edző: Turák Pál, Katona Géza). 53 kg: Faragó Nikolett (Községi SE Földes, edző: Tőzsér Sándor). 55 kg: Szekér Szimonetta (Budapesti Honvéd SE, edző: Hatos Gábor, Lévai Zoltán). 57 kg: Szél Anna (Orosházi SBK, edző: Ritter Diletta, Páli Sándor). 59 kg: Bognár Erika (Budapesti Honvéd SE, edző: Hatos Gábor). 62 kg: Németh Anna (Esztergomi BSE, edző: Brilla Gergő, Pápa Péter, Lévai Zoltán). 65 kg: Szabados Noémi (FTC, edző: Farkas Gábor). 68 kg: Felhő Viktória (Kiskunhalasi BC, edző: Csapi Antal). 72 kg: Fülep Zsuzsanna (Gyál, edző: Kiss Sándor). 76 kg: Elekes Emese (Vasas SC, edző: Wöller Gergő, Wöller Ákos). Csapatpontverseny: 1. Budapesti Honvéd SE, 2. Újpesti TE, 3. FTC.

A kadet kötöttfogású minősítési verseny győztesei: 45 kg: Rafael Dániel (Ceglédi VSE). 48 kg: Zónai Zsolt (Orosházi SBK). 51 kg: Vitek Amadeusz (Budapesti Honvéd SE). 55 kg: Németh Milán (ESMTK). 60 kg: Domokos Dániel (ESMTK). 65 kg: Tösmagi Attila (ESMTK). 71 kg: Mezei József (Esztergomi BSE). 80 kg: Csörgő Áron (Bős, Szlovákia). 92 kg: Varsányi László (Budapesti Honvéd SE). 110 kg: Mohl Richárd (ESMTK). + 110 kg: Rézműves Patrik (Kaposvári Sportközpont és Sportiskola). Csapatpontverseny: 1. ESMTK, 2. Budapesti Honvéd SE, 3. FTC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában